Lai novērstu kapu atkritumu izmešanu tam neparedzētā vietā, ir noslēgti atsevišķi Priežgala kapu vārtiņi, pie kuriem nav lielā atkritumu konteinera, skaidro Ventspils Komunālā pārvalde, atbildot uz iedzīvotājas uzdoto jautājumu rubrikā Hallo, «Ventas Balss» klausās!.

«Gribu uzdot jautājumu Ventspils kapu pārvaldniekam – kāpēc ir aiznagloti vārtiņi Priežgala kapos no Talsu ielas puses, kur ir viens no galvenajiem kapu ceļiem? Pēdējos gados šajā kapu teritorijā ir ļoti daudz apbedījumu. Kapus nāk kopt daudzi pensionāri, un katrs solis viņiem ir grūts. Jau desmit gadus kopju šeit kapus, bet pirmoreiz piedzīvoju, ka kapu vārtiņi ir ar skrūvēm aizskrūvēti,» redakcijai pauda kāda iedzīvotāja.

Komunālā pārvalde informē, ka Priežgala kapos vārtiņi ir astoņās vietās un pie katriem novietots arī lielais atkritumu konteiners. Konteineri un līdz ar to vārtiņi ir ierīkoti tā, lai tur varētu piebraukt ar tehniku, kas konteinerus uzkrauj un aizved atkritumus. No Talsu ielas puses ir galvenie ieejas vārti, kur ir arī neliels automašīnu stāvlaukums. Kapu apmeklētāji kapos var ieiet arī pa citiem vārtiem no Vecā Staldzenes ceļa puses vai kapu aizmugures daļas.

«Vārtiņi, kuri ir noslēgti, atrodas nedaudz tālāk no centrālās ieejas, un pie tiem nav atkritumu konteinera. Kad vārti bija atvērti, kapu apmeklētāji tos izmantoja, lai pa tiem izmestu kapu atkritumus tam neparedzētā vietā – Talsu ielas malā, kaut gan 40–50 m attālumā ir lielais konteiners,» atbildot uz iedzīvotāja uzdoto jautājumu, skaidro Komunālā pārvalde.

«Diemžēl ir cilvēki, kuri ir neapzinīgi un turpina izmest kapu atkritumus pāri žogam vietās, kur nav iespējams nolikt lielo atkritumu konteineru, taču pakāpeniski situācija uzlabojas. Tieši veco vārtiņu noslēgšana ir viens no risinājumiem, jo agrākos laikos, kad pie kapiem nebija konteineru, atkritumus meta kaudzēs pie ieejas vārtiņiem, kas nu jau daudzus gadus vairs netiek praktizēts. Lai kaudzē izmestos atkritumus savāktu, tie ar traktoru ir jāiekrauj piekabē un jāaizved uz izgāztuvi,» informē Komunālā pārvalde.

Ventas Balss Priežgala kapos sastapa ventspilnieku Anatoliju, kurš regulāri tur ierodas apkopt tuvinieku kapus. Vīrietis atzina, ka noslēgtos vārtiņus nav pamanījis un vienmēr izmantojis citas ieejas kapsētā, taču norādīja uz kādu risināmu defektu – kapsētas galvenajiem vārtiem ir sašķiebies viens stabs, tādēļ vārti neturas ciet, caur tiem staigājot stirnas un citi meža zvēri. Anatolijs uzskata, ka vārtu stabs nav iebetonēts, jo tas esot sašķiebies jau drīz pēc ierakšanas. Komunālā pārvalde apstiprināja, ka šī informācija ir pārbaudīta un iespēju robežās tiks veikti nepieciešamie labošanas darbi, lai vārtiņi turētos ciet un būtu atbilstošā stāvoklī, vienlaikus norādot, ka stirnas kapos pārsvarā iekļūst un izkļūst no tiem, pārlecot pār žogu, nevis caur vārtiņiem.

Lasi vēl

Komentāri (10)

  • 0
    Barons (Freiherr von ...) 11.11.2023, 08:52:55

    Tō ir vien kapeikpi*sej Kantōr,le zinat.Aiz kō ne varet tō Šaiz savākt ar Traktōr,ka senak Laikos?Būt vaidziks sākt akal praktizieret.
    Un tō Vārt varet akal dabut vaļam prekš staigašan.Tig vaidzet kādam paņemt līdz Skrūvmašin un akkurāt atskrūvet vaļam,le nevaret piešūt Liet pa Mant bōjašan.

  • 0
    Inta Putane 11.11.2023, 10:27:49

    Braucot no Saules ielas pa Aizsaules ielu uz kapliču pirms grantētā stāvlaukuma lielais konteiners novietots TĀLU no jebkuriem vārtiņiem.

  • 0
    Janis Zvejnieks 11.11.2023, 11:40:44

    "Komunala parvalde apstiprinaja,ka si informacija ir parbaudita un iespeju robezas tiks veikti nepieciesamie labosanas darbi " :))))))Kamer neiebaz mute,tikmer pasi neredz.Tas stabins vartiniem tur jau gadiem tads stav,ka vartinus normali nevar aiztaisit.Nedelu atpakal,lielais konteiners pie centralas ieejas,bija ar kaudzi pilns.Cilveki bera atkritumus kaudzite blakus,kas jau bija izaugusi pa pusei no otra konteinera.

  • 0
    Janis Zvejnieks 11.11.2023, 11:57:22

    Komunalai parvaldei,jaiebaz mute ideju :)))Konteineru izvesana jums izmaksa dargi.Kas tiek mests tajos konteineros?Skujas(kopa ar smilktim),lapas,koku zari.Traktors jums ir,jaiegadajas piekabe uz kuras butu masina,kas atsija smilktis un parejo(skujas,lapas,zarus)var laist atpakal meza.

  • 0
    Barons (Freiherr von ...) 11.11.2023, 15:15:11

    Jan Zveijniek kung.
    Jūs no sav Īrland (oder Engeland,es īst nezin) nevaret redzet un zinat,kād Šaiz tie Ļauds samet ekš tō Kapp Konteiner!
    Pulk atved no sav Māj viss,kas nederigs,-vecc sadzīv technik,Būvmaterijāl atlikum un citt visād Hlam,le zinat.
    Kād mašīn vaidzet,le tos atsijat?

  • 0
    Janis Zvejnieks 11.11.2023, 21:20:58

    Baron kung.Nevajag izdomat neko jaun.To dzelz kast vieta ir jauztais nozogojums(ka tas ir bijs pirms tam dzelzs kastem)un tad viss ir redzams ka uz deln,ko tie cilvek tur met.Le zinat,man no bernibs ir iemacits,ka sav senc atdus viet ir jakopj,ieejot kapos i janonem cepur .Div nedel atpakal(kad i atlidojs majas) bij aizgajs sakopt sav senc atdus viets,pats viss sito redzej.Man vel uzjautrin ta bild :)))Komunala parvald,tas dzelzs gabals(a viss strih kod)ir uz paliksan,vai tikai pagaid variants ?Cilvek kas celus Ventspil,stradajus,maksajus nodokls,es doma ka ir nopelnijus uz savs muzmajs vartiniem kartig krampit.P.S.ja komunalas parvalds sisks iet pas(nevis ka tas ir tagat daudziem, maksat cilvekam lai sakopj,kautvai pasiem ir 5minut ar auto aizbraukt) ar grabeklit sakopt,tad zinat viss njuans.

  • 0
    Janis Zvejnieks 11.11.2023, 21:51:53

    Vel es var salidzinat Ventspils kaps ar Daugavpils,mans draudzens mammai i 92gad un grut paiet.Nevien aizliegum zim nav,piebrauc ar auto cikvien tuv var.No tev kap kopin lidz konteineram kad 30m,konteiners pustuks.No oms un opj kapviet,lidz konteineram 100m,laps un skujs ber turpat netal vieta bez konteiner,kad bus kaudz ar traktorin savaks,jo konteiner nevar nolikt.Cilvek kapos tik daudz,cik es neredzej uz iels,pilseta ar ritdien :((((

  • 0
    Pilsēta 12.11.2023, 08:29:57

    Labākais veids kā cīnīties ar lieko svaru iedzīvotājiem ir slēgt visus veikalus atstājot tikai vienu dziļi mežā pie kura var tikt tikai kājām.

  • -3
    Dajūsko 13.11.2023, 09:28:57

    Ko var ņemties ar tiem kapiem. Ir krematorijs, sadedzin i viss. Nu ja, latviešiem kapu kultūra, kapu svētki. Šausmas.

  • 0
    Dace Southernwood 14.11.2023, 08:55:14

    Ok. Negribas pamest savus piederīgos, kurus regulāri apkopju 15 gab. Tad jau tie Priežgala kapi vispār aizaugs s ū d o s ja visi vārtiņi aizmetināti ciet
    ✿ღ❤ღ✿ ✿ღ❤ღ✿

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: