Ceturtdien, 23. novembrī, norisināsies pasākums Ventspils #TechUP, kurā šoreiz tiks runāts par mūsdienās arvien aktuālāku tēmu – kiberdrošību. Pasākumā tiks apskatīts Latvijas kibertelpā notiekošais, biežākie uzņēmēju kiber-klupšanas akmeņi, kā no tiem izvairīties, kā arī notiks praktiska darbošanās, izmeklējot kiberuzbrukumu uzņēmumam.

Pasākumā aicināti piedalīties uzņēmumu pārstāvji, IT jomas entuziasti, kā arī ikviens interesents, kuram ir aktuāla kiberdrošības tēma. Ventspils #TechUP norisināsies 23. novembrī plkst. 17:00 – 19:00 Ventspils Digitālās transformācijas centrā, Akmeņu ielā 5. Lai piedalītos pasākumā, nepieciešams aizpildīt anketu šeit: www.adre.se/pieteiktiestechup24. Dalība pasākumā ir bez maksas!

“Ja pirms pāris gadiem, stāstot par kiberincidentu draudiem, tipiskākā uzņēmēju atbilde bija: “Kuram tad es interesēju?” vai “Latvijā jau nekas tāds nenotiek!”, tad šodien situācija ir strauji mainījusies. Redzam, ka aizvien vairāk uzņēmumu ne tikai interesējas par kiberdrošības jautājumiem, bet arī praktiski meklē iespējas izglītot savus darbiniekus un rast savam budžetam atbilstošus kiberdrošības risinājumus. Bet vai maz ir iespējams nodrošināties pret visiem potenciālajiem kiberdraudiem? Un kā samazināt riskus, ja uzņēmumam nav lieku līdzekļu, ko ieguldīt kiberdrošībā? Priecāsimies kopā ar Ventspils uzņēmējiem rast atbildes uz šiem un citiem jautājumiem 23. novembrī pie rudenīgas kafijas tases”, Dana Ludviga, CERT.LV.

Pasākuma Ventspils #TechUP “Kā uzņēmējam vieglu (ne)pazaudēt naudu kibertelpā?” programma:

  • Dana Ludviga: Kā uzņēmējam viegli (ne)pazaudēt naudu kibertelpā?

    • CERT.LV, analizējot Latvijas kibertelpā notiekošo, novērojusi, ka katru gadu turpina pieaug kiber-incidentos cietušo uzņēmumu skaits arī Latvijā. Vairumā gadījumu no šādām situācijām varētu vienkārši izvairīties – pārzinot elementāru kiber-higiēnu un digitālo etiķeti, izvēloties un reģistrējot pareizo domēna vārdu, kā arī izvirzot pareizās prasības - savam interneta pakalpojumu sniedzējam, vietnes izstrādātajam, e-pasta pakalpojuma uzturētājam utt. Pasākumā CERT.LV pārstāve Dana Ludviga apskatīs biežākos uzņēmēju kiber-klupšanas akmeņus, un kā no tiem maksimāli izvairīties.

  • Daina Ozoliņa: Kiberdrošības incidentu izmeklēšanas izspēle

    • Ventspils #TechUP dalībnieki iejutīsies kiber-detektīvu lomā un interaktīvā veidā pētīs un analizēs kiberuzbrukuma gaitu kādam starptautiskam uzņēmumam. Viens no izspēles centrālajiem uzdevumiem būs noskaidrot ļaundari, kas atbildīgs par uzbrukumu un tā sekām. Lai piedalītos izspēlē, dalībniekiem nav nepieciešamas tehniskās zināšanas. Izspēle būs noderīga gan biroja darbiniekiem, gan uzņēmumu vadītājiem, lai gūtu labāku priekšstatu par kiberuzbrukumu gaitu un potenciālajiem scenārijiem.

Dana Ludviga ir LU datorzinātņu pētniece, Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas CERT.LV projektu vadītāja un Informācijas sistēmu drošības analītiķe. Zinātnisko kvalifikāciju pilnveidojusi, strādājot vairākos Eiropas Savienības 7. ietvara zinātniskajos IT pētniecības un tīkla attīstības projektos, kā ietvaros arī vadījusi sabiedrisko attiecību un tirgus izpētes darba grupas. Danai ir vairāk nekā 10 gadu pieredze domēna vārdu sistēmas (DNS) pārvaldībā un kiberdrošībā.

Daina Ozoliņa jau vairāk nekā 10 gadus strādā aizsardzības un drošības jomā ar mediju, informatīvās vides analīzes un kiberdrošības jautājumiem, īpašu uzmanību pievēršot tieši sabiedrības izglītošanas un apmācību pilnveidei. Pirms pievienošanās CERT.LV komandai, Daina strādājusi Aizsardzības ministrijā un NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrā.

Pasākuma apmeklētājus sagaida ne vien vērtīga informācija un praktiska darbošanās, bet arī gardas uzkodas!

Informējam, ka Ventspils Digitālā centra rīkoto pasākumu un apmācību laikā informācijas atklātības nodrošināšanai un ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem, publicitātei, mārketingam un intervijām, var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Ventspils Digitālā centra portālā www.digitalaiscentrs.lv, kā arī sociālajos tīklos Facebook, Instagram un TikTok.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: