4. novembrī plkst. 17.59 pie adreses Jūras ielā 25, patrulēšanas laikā Ventspils pašvaldības policija piefiksēja un pārbaudīja divas aizdomīgas personas, kuras bija veikušas nelikumīgas darbības.

Personām bija vairākas somas ar jauniem apģērbiem un sadzīves precēm, kas bija nozagtas no veikaliem "Pepko" un "Mego". Kā tika noskaidrots, personas bija bez noteiktas dzīves vietas.

Personas nogādātas Valsts policijā.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    Covid 19-24.ventspils.lv 07.11.2023, 21:15:16

    Kā tas ir-aizdomīgas personas tiek pārbaudītas?Vai tā drīkst?
    Vai kruķiem bija informācija par apzagtiem veikaliem?
    Kādi kritēriji ir kāda pilsoņa atzīšanai par aizdomīgu?

  • -2
    pasvaldibas.policija@ventspils.lv 10.11.2023, 15:39:59

    Saskaņā ar likuma “Par policiju” 12. panta pirmās daļas 2. punktu pašvaldības policijai ir tiesības identificēt personas, tai skaitā pārbaudīt personām, kuras tiek turētas aizdomās par likumpārkāpumu izdarīšanu, personību apliecinošos dokumentus, kā arī citus dokumentus, kas nepieciešami to tiesību normu ievērošanas pārbaudei, kuru izpildes kontrole un uzraudzība uzdota policija.
    Attiecīgi, policijas taktika ikdienas patrulēšanā ir pastiprināti pievērst uzmanību (pastiprināti diennakts tumšajos laikos) personām par kurām rodas aizdomas par likumpārkāpumu izdarīšanu, par ko liecina piem. sekojoši apstākļi un novērojumi:
    - Valsts policijā izsludinātās meklēšanā esošās personas (līdzība pēc fotoattēla);
    - personas, kuras atrodas likumpārkāpuma vietā vai tā tuvumā (nav zināms konkrēts pārkāpējs);
    - personas, kurām ir noteikti dažādi ierobežojumi (līdzība pēc fotoattēla);

  • -1
    pasvaldibas.policija@ventspils.lv 10.11.2023, 15:40:04

    personas, kuras nedrīkst atrasties vienas pašas ārpus mājokļa pēc noteiktā laika (lai pārliecinātos par personas vecumu);
    - personas, kuras ir zināmas kā regulārie likumpārkāpēji, personas bez dzīvesvietas un pie tiem atrodas dažādas mantas kuras viņiem nevarētu piederēt(attiecas uz publicēto gadījumu);
    - persona atrodas neadekvātā stāvoklī(iespējams lietojusi aizliegtās vielas) un tml. apstākļi.
    Minētais ir policijas taktikas sastāvdaļa, kas palīdz aizturēt likumpārkāpējus un nodrošināt drošību un kārtību sabiedrībā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: