Jelgavā risinājās Latvijas BMX čempionāta otrais posms, kurā uz pjedestāla kāpa arī vairāki sporta skolas Spars braucēji.

Spars uz Jelgavu devās ar 29 braucējiem, bet trijnieks tika iekarots sešas reizes. Kopumā šajās sacensībās startēja 323 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Baltkrievijas un Krievijas.

Kā ierasts, divās kategorijās startēja Kristaps Ezītis – viņš brauca gan M17+ grupā, gan krūzeru cīņās, abās arī tiekot pie medaļām. Krūzeru sacensībās viņš ieņēma otro vietu, bet finālā iekļuva arī Toms Rožukalns, kam šoreiz sestā vieta. Arī otrajā kategorijā Kristaps tika līdz finālam un arī kāpa uz goda pjedestāla – šoreiz uz trešā pakāpiena. B15/16 grupā ļoti pārliecinoši sacensības aizvadīja Rolands Pommers. Priekšbraucienos viņš trīs reizes bija pirmais, bet pusfinālā piekāpās vienīgi Edvardam Emīlam Libertam no Mārupes, taču tas, protams, netraucēja iekļūt finālā. Finālā pie starta barjeras stājās arī Ronalds Rītiņš, kuram pirms tam bija perfekta statistika – četri braucieni, četras uzvaras. Finālā viņš finišēja sestais, bet ātrāk par visiem atkal lidoja Rolands, kļūstot par šī posma uzvarētāju.

Meiteņu junioru grupā Airisa Galiņa sāka ar trešo vietu pirmajā priekšbraucienā, bet tad sekoja trīs uzvaras un pirmā vieta kopvērtējumā. Savukārt juniors Markuss Valdmanis šoreiz startēja Elites grupā, 17 braucēju konkurencē droši tika līdz finālam, kurā ieņēma sesto vietu.

Trīs medaļas Jelgavā izcīnīja Spara jaunie censoņi. B7 grupā stabilu sniegumu demonstrēja Alberts Veinbergs, tikai finālā palaižot priekšā kādu no konkurentiem un izcīnot otro vietu. B8 grupas finālā sudrabu dalīja divi ventspilnieki, tomēr veiksmīgākais no viņiem izrādījās Mariss Mažrims, finišu sasniedzot otrais, bet Reinis Bandenieks ieņēma trešo vietu. G15 grupā piektajā vietā ierindojās Maija Bingele, B9 grupā sestais bija pirmā posma sudraba medaļnieks Haralds Ekmanis, bet Miks Cīrulis B11 grupā pirmā posma sudrabu Jelgavā nomainīja pret 11. vietu. Armandam Braunam B12 grupā Jelgavas posmā 13. vieta.

«Patīkami, ka visās vecuma grupās likām konkurentiem rēķināties ar mums un vēl tikām pie medaļām. Tomēr vēl svarīgāk ir tas, ka jau sezonas sākumā ir redzams, ka progresējam, turklāt ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas trasēs,» sezonas sākumu komentēja treneris Jānis Šķeperis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: