Rīgā, Āgenskalna tirgū svinīgā ceremonijā tika noskaidrotas Latvijas labākās būves un būvnieki konkursā ''Latvijas Būvniecības gada balva 2021'', kā ietvaros Ventspils Zinātnes un inovāciju centrs VIZIUM un Laivu māja ieguva gan apbalvojumu, gan arī atzinību.

Pirmo vietu kategorijā ''SABIEDRISKA ĒKA – JAUNBŪVE'' ieguva Zinātnes un inovāciju centrs VIZIUM. Šī objekta pasūtītājs ir Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestāde Ventspils Komunālā pārvalde. Projektu izstrādāja Ambrasas Architectu Biuras (Lietuva), un galvenais būvnieks bija LNK INDUSTRIES GROUP, būvuzraudzība nodrošināja Firma L4.

Savukārt kategorijā ''KOKA BŪVE'' atzinība tika piešķirta Laivu mājai Ventspils Brīvdabas muzejā. Šī objekta pasūtītāja funkcijas nodrošināja - pašvaldības iestāde Ventspils Komunālā pārvalde, bet objekta pasūtītājs - Ventspils muzejs. Projektu izstrādāja SIA ''Balts un melns'', būvnieks Būvfirma INBUV, bet būvuzraudzību nodrošināja Firma L4.

Latvijas būvniecības nozarē 2021. gads iezīmējies ar salīdzinoši lieliem, nozīmīgiem sabiedriskas funkcijas objektiem, kuru mērķis uzlabot iedzīvotāju dzīves kvalitāti, piešķirot iespēju izglītoties vai profesionālā vai amatieru līmenī nodarboties ar sportu. Izcils devums redzams koka būvju segmentā – ievērojamas būves, biroji, sabiedriskas ēkas, labiekārtojums, estrāde, demonstrējot visdažādāko koka būvelementu potenciālu. Nozīmīgu sadaļu veido ēkas un būves, kurās būvniecības laikā izmantotas būtiskas inovācijas. Tāpat vērojami izcili arhitektūras risinājumi, padomju laiku ēkas pārbūvējot un piemērojot mūsdienu funkcija un saglabājot visu mākslinieciski vērtīgo.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: