Ir ērti un patīkami, ja, izmantojot internetu, var sazināties ar mazbērniem un apmaksāt rēķinus. To, kā tehnoloģijas var palīdzēt sadzīvē, seniori aicināti apgūt Ventspils bibliotēkas organizētās nodarbībās.

Ventspils bibliotēkas Reģionālais mācību centrs šomēnes uzsāks nodarbību ciklu Tehnoloģiju rīti senioriem. Nodarbības nelielām senioru grupām (aptuveni 10 cilvēkiem) tiks organizētas reizi nedēļā, tās vadīs Ventspils bibliotēkas Reģionālā mācību centra vadītāja Baiba Puzule. Pirmā nodarbība iecerēta 21.martā plkst. 11. Seniori aicināti pieteikties nodarbībām, zvanot uz tālruni 26603666.

Līdz šim seniori varēja apmeklēt individuālas konsultācijas par tehnoloģiju izmantošanu, un daudzi šo iespēju ir izmantojuši. Tagad, kad vairāki ierobežojumi, kas valstī bija ieviesti Covid-19 un epidemioloģiskās situācijas dēļ, ir atcelti, ir iespējamas nodarbības grupām. Tajās seniori varēs apgūt prasmes, kas noderēs ikdienā, piemēram: kā internetā samaksāt rēķinus, kā atrast laboratorijas analīžu rezultātus, kā pierakstīties pie ārsta, rakstīt īsziņas, sazināties ar tuviniekiem lietotnē WhatsApp, kā nomainīt sava telefona zvana signālu u.c. Tehnoloģijas var būt ļoti noderīgas arī tad, ja senioram ir kāds hobijs – nodarbību vadītāja parādīs, kur meklēt ēdienu receptes, kur smelties idejas, ja patīk rokdarbi, kā nofotografēt savu skaisto dārzu un kā fotogrāfiju nosūtīt bērniem vai citiem tuviniekiem. Nodarbību vadītāja sola pielāgot nodarbību tēmas senioru interesēm un vajadzībām. Nodarbībās noteikti tiks runāts arī par drošību un par to, kā atpazīt uzticamus un šaubīgus informācijas avotus, kas ir īpaši aktuāli šajā trauksmainajā laikā.

Nodarbību vadītāja Baiba Puzule ievērojusi, ka daļai senioru ir bail no tehnoloģijām – bail, ka viņi izdarīs kaut ko nepareizi. «Bibliotēka ir tā vieta, kur bailes palīdzam pārvarēt – es būšu blakus, un seniori mācīsies manā klātbūtnē,» iedrošina Reģionālā mācību centra vadītāja. Viņa cer, ka Tehnoloģiju rītos tie dalībnieki, kuri kaut ko jau zina tehnoloģiju jomā, labprāt dalīsies zināšanās ar vienaudžiem, tā cits citu uzmundrinot un iedrošinot. Cerams, ka kopīgajās tikšanās reizēs (paredzēts, ka katra nodarbība ilgs aptuveni vienu stundu) seniori izbaudīs iespēju būt kopā un komunicēt ar vienaudžiem. «Tā būs iedrošinoša vide, kur seniori sanāk kopā, un kopā mēs mēģināsim risināt tos jautājumus, kuri senioriem ir aktuāli,» teic Puzule. Viņa akcentē, ka tās būs praksē balstītas mācības.

Jāpiezīmē, ka nodarbības Ventspils bibliotēkas Reģionālajā mācību centrā senioriem būs bez maksas. Kādam, iespējams, būs nepieciešamas tikai dažas nodarbības, bet cits vēlēsies nodarbības apmeklēt regulāri.

No 21.marta līdz 25.martam Latvijā notiks Eiropas Digitālā nedēļa, kuras mērķis ir veicināt digitālo prasmju attīstību. Aicinām sekot informācijai par Digitālās nedēļas aktivitātēm Ventspils bibliotēkas tīmekļa vietnē un sociālajos tīklos!

Pirmā nodarbība – 21. martā plkst. 11

Pieteikšanās: mob. 26603666

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: