Trešdien, 15. septembrī, plkst. 13 SIA ''VARS'', Dzintaru ielā 66 notiks vietējā līmeņa praktiskās civilās aizsardzības un katastrofas pārvaldīšanas mācības.

Mācību scenārijs paredz, ka kuģa iekraušanas laikā notiek akrilskābes nitrila noplūde 34. piestātnes tehnoloģiskajā zonā un ostas akvatorijā - iespējamā noplūdes platība ir aptuveni 500m2 - un noplūdes laikā ar bīstamo vielu saskārušies desmit cilvēki, kuriem vajadzīga operatīvo dienestu palīdzība.

Mācību mērķis ir pārbaudīt izveidoto kārtību un pasākumus, kas noteikti uzņēmuma civilās aizsardzības plānā, kā arī ārpusobjekta civilās aizsardzības plānā un to atbilstību reāliem avārijas apstākļiem.

Praktiskajās mācībās piedalīsies pārstāvji no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, SIA ''VK Terminal services'', Ventspils brīvostas pārvaldes, Valsts policijas, Ventspils pašvaldības policijas, Valsts vides dienesta Ventspils reģionālās vides pārvaldes, Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes, SIA ''Ventspils nafta termināls'', A/S ''Ventbunkers'', Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas.

Mācību rīkotāji aicina iedzīvotājus nesatraukties, ja redzama operatīvā transporta kustība un ugunsdzēsēju glābēju darbs uzņēmuma teritorijā, un atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem SIA ''VARS'' apkārtnē, kā arī iespējamo satraukumu!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: