Lai veicinātu jaunas sadarbības iespējas Ukrainā gan transporta un tranzīta, gan industriālā parka projektu jomās, Ventspils brīvostas pārvalde un ostas termināļu pārstāvji piedalījās Latvijas tranzīta dienās Ukrainā.

Ventspils brīvostas pārvaldnieka vietnieks Igors Udodovs: ''Ar Ukrainu saredzam potenciālu sadarbībai vairākās nozarēs, ko šī Latvijas delegācijas vizīte Kijevā un Odesā tikai nostiprināja. Pirmkārt, mēs, protams, varam piedāvāt Ventspili graudu eksportam, un mēs turpināsim pie šī jautājuma nopietni strādāt. Otrkārt, pašreizējā lielo ostu attīstības posmā ārkārtīgi vērtīgi ir apmainīties ar pieredzi ostu pārvaldības aktualitāšu jautājumos. Un, trešais bloks, ko varētu ir izcelt, ir iespējama nākotnes sadarbība industriālā parka projektu attīstībā gan ražošanā, gan loģistikā. Ventspils arī Ukrainas projektiem ir interesanta ar ērtāko iespēju aizsniegt Skandināvijas tirgu, jo prāmju operators Stena Line no Ventspils piedāvā ātrāko savienojumu ar Skandināviju 12 reizes nedēļā.''

Latvijas tranzīta dienu Ukrainā mērķis bija meklēt jaunas sadarbības iespējas un veicināt nozares attīstību. Pasākuma programma no 30. augusta līdz 1. septembrim ietvēra tikšanās ar augstākā līmeņa valsts un pašvaldību amatpersonām, biznesa kontaktu veidošanu, starptautiskās izstādes un konferences Trans Expo Odessa 2021 apmeklējumu. Delegācijas sastāvu Latvijas transporta dienām Ukrainā veidoja visi nozares pārstāvji – Satiksmes ministrija, kas nodrošina politisko atbalstu, VAS ''Latvijas Dzelzceļš'', kā arī Latvijas lielo ostu pārvaldes un to uzņēmēji. 

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -3
    Vadims LV 06.09.2021, 14:58:41

    Ko tad kastroļgalvas exportēs?-Visas gastarbaiteres ar augstako izglītību sen jau skandināvijā uz ielām sevi tirgo.

  • -2
    666 06.09.2021, 15:07:55

    Kāds vel tranzits ja Latvijāj nav savstarpējā robeža ar Ukrainu ?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: