Laivotāji un makšķerēšanas entuziasti tiek aicināti izbaudīt sezonas noslēgumu Būšnieku ezera laivu bāzē, jo ar 15. septembri laivu bāze noslēgs šā gada atpūtas sezonu, informē p.i. ''Komunālā pārvalde''.

Šovasar laivu bāzē tika aizvadīta vēl viena aktīva makšķerēšanas sezona. Visaktīvāk šogad ir ķērušies tieši asari. Augusta sākumā kādam pieredzes bagātam makšķerniekam vienā makšķerēšanas reizē izdevās noķert pat 58 asarus.

Retāk zivis ir ķērušās tieši jūnija un jūlija mēnesī, kad laikapstākļi bija saulaini un svelmaini karsti. Tikai viena ievērības cienīga 6kg smaga līdaka tika noķerta jūlija beigās.

Makšķernieki zinājuši teikt, ka ezers ir arī bagāts ar līņiem, bet noķert viņus bez īpašas iebarošanas un sagatavošanās neesot tik vienkārši, taču lielākais noķertais līnis svēra ap 2kg.

Lielākās zivis tika noķertas tieši augusta beigās, kur kādam entuziastam izdevās tikt pie 7,2kg smagas līdakas, to veiksmīgi atlaižot atpakaļ ezerā, bet septembra sākumā tika noķerta ap 5kg smaga līdaka.

Apmeklētājus šosezon pārsteidza niedrēs dzīvojoša caunu ģimene ar mazuļiem, kuriem labpatika skraidelēt pie pietauvotajām laivām un pieskatīt laivu bāzes viesus.

Būšnieku ezera laivu bāze sezonu ik gadu uzsāk 1. maijā un sezonu beidz 15. septembrī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: