Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ugunsdrošības inspektori, kā arī daļu un posteņu komandieri ik dienu veic plānotās un neplānotās ugunsdrošības pārbaudes dažādos objektos.

Šī gada pirmajā pusgadā VUGD Kurzemes reģiona brigāde (KRB) ugunsdrošības pārbaudes veica 506 objektos Kurzemē.

Lai nodrošinātu ugunsdrošības noteikumu prasību ievērošanu, regulāras pārbaudes notiek dažādās objektu grupās, piemēram – publiskajās ēkās, ražošanas un lauksaimniecības objektos, tirdzniecības un pakalpojumu objektos, dzīvojamā sektorā u.c.

Visvairāk ugunsdrošības noteikumu pārkāpumi vienā objektā šogad ir konstatēti tieši dzīvojamā sektorā, kā arī ražošanas objektos.

VUGD KRB brigādes komandiera vietnieks Andis Auziņš skaidro: “Pārbaudītajos dzīvojamā sektora objektos Kurzemē ļoti bieži nav veiktas elektroinstalāciju pārbaudes, kas ir jāveic reizi desmit gados, kā arī nav veiktas elektroinstalāciju kontaktu savienojumu kvalitātes pārbaudes ar termokameru. Ļoti bieži arī objektos, kas ir augstāki par diviem stāviem, kāpņu telpas nav nodrošinātas ar attiecīgā stāva numuru, kā to nosaka ugunsdrošības prasības. Vēl novērots, ka pārkāpumi ir saistīti ar to, ka nav veiktas elektroinstalāciju, kā arī apkures iekārtu, ierīču, dūmvadu un dabīgās ventilācijas kanālu tehniskā stāvokļa pārbaudes, kuras jāveic reizi piecos gados.”

Pirmajā pusgadā veiktās pārbaudes sabiedriskajās ēkās Kurzemē parāda, ka visvairāk tiek grēkots ar evakuācijas ceļu platuma samazināšanu (piekrāmēti evakuācijas ceļi, ievietotas papildus sēdvietas – vairāk nekā paredzēts projektā), evakuācijas izeju durvis nav viegli atveramas no iekšpuses, kā arī objektu darbinieki nepārzin cilvēku evakuācijas kārtību ugunsgrēka gadījumā. Auziņš uzsver, ka pastiprinātas neplānotās pārbaudes turpināsies turpmāk.

Pirmajā pusgadā Ventspils daļas amatpersonas veica 80 pārbaudes, Kuldīgas daļa – 41 pārbaudi, Talsos veiktas 90 pārbaudes, Liepājā 237 pārbaudes, bet Saldū 58 pārbaudes.

Šogad Kurzemē papildus tiek pārbaudītas viesu mājas un citas īslaicīgās apmešanās ēkas, kas paredzētas atpūtai, publiskie objekti, kas izvietoti daudzdzīvokļu objektos, kā arī dzīvojamajās mājas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: