Pēc pārbūves darbiem šobrīd jau pilnībā atjaunota satiksme pa Durbes ielu, tomēr būvuzraugs konstatējis atsevišķas nepilnības, kas būvniekam vēl būs jānovērš.

Durbes iela ir viens no Ventspils brīvostas pārvaldes īstenotā pievedceļu attīstības projekta posmiem un viens no tiem, kura pārbūve pēc plāna jāpabeidz šogad. Visiem pievedceļu būvniecības darbiem rūpīgi seko līdzi būvuzraugi, kontrolējot, vai būvuzņēmējs veic darbus kvalitatīvi un atbilstoši būvprojektam. Ja konstatētas kādas nepilnības, būvuzņēmējam tās noteiktā termiņā par saviem līdzekļiem jālabo. Tāpēc atsevišķos gadījumos Ventspils brīvostas pārvalde saņem iedzīvotāju jautājumus, kāpēc jau pabeigtā vietā vēl kaut kas tiek labots. Tas notiek tieši tāpēc, ka kvalitatīva darbu izpilde ir tikpat nozīmīga kā laicīga to pabeigšana.

Durbes ielas pārbūve sākās pagājušā gada septembrī un, kā jau ziņots, bija jāpabeidz sešu mēnešu laikā, neskaitot tehnoloģisko pārtraukumu, jeb jūlija otrajā pusē. Diemžēl šajā objektā būvuzraugs fiksējis vairākas vietas, kur darbi nav veikti atbilstoši projektā paredzētajam vai veikti nekvalitatīvi, tāpēc atsevišķi darbi aizvien turpinās. Neskatoties uz aizkavēšanos un to, ka trūkumu novēršanas darbi vēl turpinās, satiksmei Durbes ielu var jau izmantot, iespējams ar īslaicīgiem, lokāliem ierobežojumiem.

Durbes ielas pārbūves laikā visas ielas garumā tika atjaunots asfaltbetona segums, izbūvētas vai atjaunotas gājēju ietves un veloceliņš, kā arī lietusūdens kanalizācija un jauns apgaismojums. Krustojumā ar Dīķu ielu tika uzstādīts jauns luksofors, un mainīta satiksmes organizācija pa joslām Durbes ielas krustojumos ar Dīķu, Rūpniecības un Zvaigžņu ielu.

Atklātajā konkursā par tiesībām veikt remontdarbus Durbes ielā ieguva SIA CTB, kurai bija zemākā piedāvāto cena – 1240347, 24 eiro.

Projekts Pievedceļu attīstība Ventspils brīvostas teritorijā esošajiem termināļiem un industriālajām zonām tiek īstenots darbības programmas Izaugsme un nodarbinātība specifiskā atbalsta mērķī Palielināt lielo ostu drošības līmeni un uzlabot transporta tīkla mobilitāti.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • -1
    gg65 23.08.2019, 11:21:21

    Cienītā Brīvostas pārvalde! Vai būvuzraugi paši personīgi ir pārbaudījuši katru akas vāku un tā atbilstošu novietojumu? Liela daļa aku nezināmu iemeslu dēļ ir vairākus centimetrus zem groda līmeņa. Citi aku vāki klab. Tādas paviršības nebūtu jāpieņem. Aku vākiem ir jābūt praktiski vienā līmenī ar groda malu (iespējami mazāka līmeņu starpība), bet reāli dzīvē ar neapbruņotu aci un bez mērierīcēm ir redzams, ka daļa vāku ir daudz zemāki par grodu. Pat tikko atjaunotai ielai jau braukšanas laikā jāizvairās no aku vākiem.

  • -1
    Ventspils brīvostas pārvalde 26.08.2019, 15:40:59

    Katrs inženierkomunikāciju aku vāks, tai skaitā vāku rāmju iebūves augstums attiecībā pret seguma līmeni, ir pārbaudīts saskaņā ar spēkā esošajiem normatīviem. Visas konstatētās nepilnības būvniekam ir jānovērš. Durbes ielā nav veikta pilna nesošo slāņu pārbūve visā ielas garumā, tāpēc arī nav veiktā inženierkomunikāciju pārbūve, kā rezultātā inženierkomunikāciju aku novietojums nav mainīts.
    Ielas pārbūves darbi attiecas tikai uz akas rāmja iebūvēšanu vienā līmenī ar ielas segumu. Būvuzraugi ir konstatējuši, ka vairākās vietās to izbūve neatbilst kvalitātes prasībām, un būvniekam tas ir jālabo. Savukārt aku vāki ir daļa no inženierkomunikācijām. Būvniecības laikā tie netika ne mainīti, ne pazemināti. Ventspils brīvostas pārvalde ir informējusi atbildīgos dienestus – inženierkomunikāciju īpašniekus, vēršot uzmanību uz problēmu un kopīgi meklējot risinājumu efektīvākajai aku vāku labošanai.

  • 0
    sranskis 23.08.2019, 11:54:08

    UN- vai tagad kaimiņu ielās nedrebēs etažeres un trauki nebirs ārā no plauktiem, kad pa Durbes ielu drāzīsies fūres, baļķ- un grantsvedēji?

  • 0
    Nah Nahs VI 23.08.2019, 13:10:06

    Šorīt luksofors Dīķu ielas krustojumā rādīja tik dzelteno mirgojošo.

  • 0
    Ventspils brīvostas pārvalde 26.08.2019, 15:37:08

    Luksofors tiks ieslēgts tuvākajā laikā – tiklīdz būs novērstas būvniecības nepilnības, kas varētu radīt lokālus satiksmes ierobežojumus. Kamēr luksofors nav ieslēgts satiksmes regulēšanas režīmā, autovadītājiem ir jāievēro ceļa zīmes, proti - Durbes iela šajā krustojumā ir galvenais ceļš. Ceram, ka jau tuvākajā laikā gan autovadītāji, gan kājāmgājēji varēs pilnvērtīgi izmantot jauno satiksmes regulēšanas kārtību Durbes ielā, kas izveidota, lai padarītu drošāku aizvien pieaugošo satiksmes intensitāti šajā rajonā.

  • 0
    reku 26.08.2019, 16:06:22

    Ventspils brīvostas pārvaldei.
    Autovadītājiem varbūt viss skaidrs,bet kā šo krustojumu šķērsot kājāmgājējiem-pārejas apzīmējumu ta vairs nav!!!

  • 0
    Ventspils brīvostas pārvalde 26.08.2019, 16:28:42

    Sazinoties ar būvniekiem noskaidrojām, ka gājēju pāreju marķējumu krustojumā varēs atjaunot otrdien, 27.augustā. Atvainojamies par šī brīža neērtībām.

  • 0
    sūds 24.08.2019, 16:27:08

    Nepatīk. Taisiet atpakaļ.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: