Ar daudzveidīgiem pasākumiem 30. augustā vienpadsmit vietās Ventspils pilsētā notiks vasaras Piektdienas vakara pastaiga “Citā gaismā”.

Jau tradicionāli divas reizes gadā, pavasarī un vasaras beigās ventspilnieki piektdienas vakaru pavada izstaigājot savas pilsētas iecienītākās vietas, satiekoties, baudot kultūru un piedaloties tā vakara notikumos.

Programmai ir izvēlēti koncerti, darbnīcas, mākslinieki, šovi, kas var parādīt kā ar skaņu, gaismu un saturu mainās vietas noskaņa.

Šajā pastaigā Lielajā laukumā būs iespēja baudīt mūziku, kur pie koncertzāles “Latvija” programmā “Mūzika vakara gaismā” skanēs klasika un mūsdienu estrāde džeza stilā ar Rūtu Dūdumu un viņas pavadošo sastāvu. Pēc tam iespēju ielūkoties Pasaules mūzikas žanrā sniegs ritma apvienība „Pulsa efekts”, azerbaidžāņu izcelsmes latviešu dziedātāja Leila Alijeva un flautiste Ieva Rūtentāle.

Jaunpilsētas laukumā varēs atmodināt skaņu sevī un vērot labi zināmo vidi sev apkārt pavisam neierastā noskaņā, nakts gaismās un gongu skaņās. Tiks izveidotas “Artistic” mākslinieku gaismas arkas, kas būs izkārtotas kā aleja caur kuru var iziet un baudīt gaismas un mūzikas saspēli.

Pie Gļeba Panteļejeva veidotās strūklakas “Lietussargs’’ uz “Foto peldi” šajā vakarā aicinās Ventspils fotoklubs “KAKTUSS”, lai neparastā gaisotnē piedāvātu iemūžināt mirkļus brīvdabas fotostūrīti.

Dzirnavu laukums kļūs par pasauli kājām gaisā visa vecuma bērniem. Iespēja ieraudzīt un izzināt, pamainīt skatu uz dzīvi varēs paskatoties “Kurzemes democentra” ačgārnajās brillēs. Kopā ar “Aspired” no pavisam sadzīviskiem priekšmetiem varēs izgatavot brīnumainas lietas. Uzzināt daudz jauna par fiziku varēs piedaloties tehniski radošajā darbnīcā “Katapulta”. “Bērnu bibliotēka” piedāvās darbnīcu, kurā no mūzikas diskiem un sadzīves priekšmetiem pagatavot rotaļlietu aktierus savam leļļu teātrim. Pašiem mazākajiem, vecumā no pusgadiņa, būs iespēja kopā ar Rebeku Busuli izmēģināt un apgūt interesantu un attīstošu mūzikas nodarbību, vai pavadīt laiku spēļu laukumā. Savukārt, līdz pat plkst. 23 atrakcija Orbitron iepriecinās ikvienu, kurš sapņo vai agrāk bērnībā sapņojis lidot kosmosā.

Bērnus uz mirkli “Būt par pieaugušo” aicinās Ganību iela, kur šajā vakarā būs iespēja izbraukt ar velokartiem pa centrālo pilsētas ielu tāpat kā tētim vai mammai. Ganību ielas posmā no Platās ielas līdz Jūras ielai tiks izveidota velokartu trase ar visu kā pilsētas ielās pieņemts– ar gājēju pārejām, ar apstāšanos pie STOP zīmes, ar noteikumu ievērošanu.

Ar video projekcijām uz ēkām un kokiem mainīsies Rātslaukuma laukuma noskaņu. Rātslaukumā uzstāsies mūzikas komponists, ģitārists, producents, video mākslinieks un mūzikas skolotājs Stefano Barone no Itālijas. Būs iespēja klausīties Evijas Vēberes solo albumā ''Sirdsbūt'' un latviešu mūziķa Andra Indāna eksperimentālās un elektroniskās mūzikas projekta “Gas of Latvia” jaunāko veikumu “Nutcracker”.

Tirgus laukums šajā naktī taps par galveno ballēšanās vietu. Tur disko spēlēs profesionāls vijolnieks, bet zaļumballes mūzika skanēs uz veļas dēļa.

Par “Diskotēku agrajiem putniem” parūpēsies DJ Carlo. Līdz pusnaktij danči folk/rock stilā kopā ar grupu “Rahu the Fool”.

Kā jau ierasts, arī citviet pilsētā būs iespēja baudīt kultūras programmu, aktivitātes un lielisku piektdienas vakara noskaņu, par kuru šajā vakarā parūpēsies Ventspils tūrisma informācijas centrs, kas paskatīties uz savu pilsētu tūrista acīm aicinās Kuldīgas un Lielās ielas krustojumā.

Zaļā namiņa pagalmā norisināsies “Lampu tirgus 3”, muzicēs Ventspils Mūzikas vidusskolas jaunieši un par atmosfēru līdz pat plkst. 3 naktī rūpēsies vinila DJ SIRAM.

Amatnieku tirdziņu, dzīvo mūziku, radošās darbnīcās, iespēja doties “Brīnumballītē” un vakara noslēgumā plkst. 22 brīvdabas kino – filmu “Meklējot Mr. Kauliņu”, piedāvās Saules kvartāls.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: