Pagājušās nedēļas nogalē dažādās starptautiskajās sacensībā startēja Latvijas vieglatlēti, tajā skaitā arī Ventspils olimpiskās vienības pārstāvji.

Sacensībās Igaunijas pilsētā Pērnavā startēja 14 mūsu valsts sportisti, tajā skaitā arī tādi, kuri turpina pakaļdzīšanos pasaules čempionāta kvalifikācijas normatīvam. Starp viņiem bija arī Mareks Ārents, taču starts padevās pagalam nesekmīgs – trīs reizes neveiksmīgi mēģināts pārvarēt 5,31 metru un sacensības noslēgtas bez rezultāta. Ildze Bortaščenoka dāmu konkurencē veica 3,76 metrus.

Tāllēcēju sacensībās Jānis Leitis veica vistālāko lēcienu – 7,65 m –, par desmit centimetriem apsteidzot Elviju Misānu. Dāmu mačos Mārai Grīvai 6,02 metri un otrā vieta. Šķēps īsti nelidoja Gundegai Grīvai, kura labākajā mēģinājumā meta nedaudz aiz 50 metriem, tomēr ieņēma ceturto vietu.

Savukārt šķēpmetējs Rolands Štrobinders īsā laikā startēja divos mačos, abos paliekot nedaudz aiz 80 metru robežas. Vispirms Vācijas pilsētā Badkostricē viņš ar 78,94 metriem bija ceturtais, bet pēc tam sekoja starts Madridē, kur šķēps tika aizmests 79,36 metrus tālu un izcīnīta otrā vieta. Jāpiebilst, ka Štrobinders jau ir kvalificējies pasaules čempionātam Dohā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: