Par naftas produktu smakām Ventspilī šā gada pirmajos septiņos mēnešos Valsts vides dienesta (VVD) Ventspils reģionālā vides pārvalde (RVP) ir saņēmusi 104 sūdzības no kurām pamatotas – 13 sūdzības, informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

Vides inspektori, saņemto sūdzību pārbaudēs, noformējuši 57 protokolus. Ja nelielā laika posmā par smakām vienā rajonā tiek saņemtas vairākas sūdzības, tās tiek izskatītas kopā un tiek noformēts kopējs protokols. Par pamatotām kopš šā gada sākuma atzītas 13 sūdzības.

Kopš gada sākuma līdz 29. augustam Ventspils pilsētā uzstādītie mēraparāti e-deguns ir reģistrējuši 28 pārsniegumus publiskajās teritorijās. Visvairāk – 18 pārsniegumi – bija maija beigās un jūnijā, kad Ventspilī bija augsta gaisa temperatūra un ziedēja ceriņi, savukārt seši pārsniegumi tika reģistrēti jūlija beigās, kad tika saņemtas sūdzības par smakām.

SIA Ventall termināls tika noformēts protokols par izsniegtās piesārņojošās darbības atļaujas nosacījumu pārkāpumu – darbības ierobežojumu neievērošanu nelabvēlīgos meteoroloģiskos apstākļos. Lietu VVD Sodu daļa izskatīs šā gada 12. septembrī.

Lai pārrunātu, kā novērst un turpmāk nepieļaut atklātos pārkāpumus, VVD Ventspils RVP vadība tikās ar SIA Ventspils Nafta Termināls jauniecelto vadītāju un uzņēmuma vides speciālistu. Tikšanās laikā pārrunāja uzņēmuma darbu plānus un to vides aspektus, kā arī pieredzi mēraparātu e-deguns informācijas izmantošanā.

VVD Ventspils RVP ir sagatavojusi lēmumu par SIA Ventspils nafta termināls veicamajām rīcībām, proti, uzņēmumam līdz 2020. gada 31. maijam uzdots pabeigt vienas dzelzceļa estakādes tvaiku savākšanas līnijas būvniecību, to pievienojot esošajai tvaiku savākšanas sistēmai.

Savukārt līdz šā gada 30. novembrim jāpārskata un jāatjauno iekšējās kārtības rīcības plānu e-deguna monitoringa datu izmantošanā, analizējot e-degunu rādījumus, jāpievērš uzmanība reāla laika datiem, īpaši gadījumos, kad konstatēts pirmais stundas vidējā rādījuma pārsniegums, stāstīja Bukleviča.

Tehnoloģiskajos procesos iesaistītie darbinieki jāapmāca, kā, plānojot tehnoloģiskās operācijas, ņemt vērā produkta specifikāciju, laika apstākļus - gaisa temperatūru, vēja virzienu un ātrumu.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    krustmateflorence. 02.09.2019, 17:58:51

    Kam gan noformēja protokolu ceriņu ziedēšanas laikā?

  • -1
    Latvija pāri visām! 03.09.2019, 09:24:42

    Ir jau tās smakas, ir.

  • -10
    Jānis ... 03.09.2019, 09:45:17

    Raksta autori aizmirsuši pieminēt BIO VENTA... Vai tiešām neviens nav informējis VVD???

  • -1
    Nah Nahs VI 03.09.2019, 15:49:40

    BIO VENTA?
    Kam tā traucē,tur nu smarža galīgi nav netīkama.

  • 0
    Vilis Skuja IV 03.09.2019, 16:00:46

    Gandrīz vai žēl,ka vairs nedarbojas gaļas kombināts.
    Tad tie pārmēru jūtīgie dabūtu trūkties!

  • 0
    Andrejs Pornieks 06.09.2019, 09:06:02

    Itkā nekā dramatiska nemanīju.
    Smakot sāks drīz kukainīšu līķi kas pamazām birs zemē 5G radiācijas labad. https://www.youtube.com/watch?v=X5IhKHGDKhM

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: