Šā gada maija beigās uz aizdomu pamata par zādzību no transportlīdzekļa tika aizturēts 1999. gadā dzimis vīrietis, kurš no automašīnas “Volkswagen Caravelle” nozadzis maku.

Vīrietis jau iepriekš bija nonācis Valsts policijas redzeslokā un ticis sodīts par mantiska rakstura noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, vīrietim šobrīd piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums un tiek pārbaudīta viņa iespējama saistība ar citām zādzībām no transportlīdzekļiem Ventspilī.

Analizējot notikums par zādzībām no transportlīdzekļiem Ventspils apkārtnē šā gada pirmajā pusgadā, redzams, ka zādzības galvenokārt notikušas no automašīnām, kuras nebija aizslēgtas vai arī to logi palikuši atvērti. Laika posmā no 2019. gada 1. janvāra līdz 2019. gada 30. jūnijam Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī reģistrētas 20 zādzības no transportlīdzekļiem, 19 zādzības notikušas Ventspils pilsētā, savukārt viena Ventspils novada Tārgales pagastā. Ventspils pilsētā astoņos gadījumos zādzības izdarītas Ventas kreisajā krastā, savukārt sešos gadījumos – Ventas labajā krastā, Pārventā, kur konstatētas sešas zādzības Talsu, Celtnieku, Siguldas un Tārgales ielā.

Visvairāk zādzības tika izdarītas maija mēnesī – kopā astoņas, pa trim zādzībām izdarītas janvārī un februārī, savukārt aprīlī un jūnijā – divas zādzības, taču martā izdarīta viena zādzība no transportlīdzekļa. 17 gadījumos zādzības izdarītas no vieglajiem transportlīdzekļiem, savukārt trijos gadījumos no mikroautobusiem.

Analizējot notikumus, Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Gatis Belovs stāsta, ka, diemžēl, automašīnu īpašnieki šajos gadījumos nebija nodrošinājuši savus transportlīdzekļus pret zādzībām, proti, zagļi varēja brīvi piekļūt salonā esošajām mantām. Belovs stāsta: “Redzams, ka 11 zādzības no transportlīdzekļiem izdarītas no to salona brīdī, kad nav aizslēgtas transportlīdzekļa durvis, bagāžas nodalījums vai nav aizvērti transportlīdzekļa logi, sešas zādzības izdarītas no transportlīdzekļu ārpuses, divas – izsitot logu stiklu, savukārt vienā gadījumā, atlaužot transportlīdzekļa bagāžas nodalījumu.”

Šā gada sešos mēnešos konstatēts, ka no transportlīdzekļiem ir nozagtas audiomagnetolas, naudasmaki ar dokumentiem, mobilie telefoni, numurzīmes, dārza tehnika un citas materiālās vērtības.

Belovs aicina transportlīdzekļus neatstāt tumšās un neapgaismotās, nomaļās vietās, vienmēr aizvērt transportlīdzekļa logus un durvis, pat atstājot to bez uzraudzības uz īsu brīdi, transportlīdzekļa salonā neatstāt redzamus vērtīgus priekšmetus, tāpat dažādus sīkumus, kas varētu piesaistīt zagļu uzmanību, kā arī iesaka transportlīdzekļiem uzstādīt signalizāciju.

Valsts policijas amatpersonas zādzību no transportlīdzekļiem novēršanas nolūkā īsteno to vietu un adrešu apsekošanu, kurās koncentrējas zādzības no transportlīdzekļiem un veic to drošības novērtēšanu, atstājot aiz transportlīdzekļa logu tīrītājiem aizpildītu informatīvu materiālu “Auto nav seifs!”. Tāpat Valsts policija aicina iedzīvotājus marķēt atpakaļskata spoguļu stikla daļas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: