Trīs dienas Austrijas pilsētā Zalcburgā risinājās Starptautiskās riteņbraukšanas federācijas (UCI) 2019. gada Pasaules kausa pirmais posms velotriālā, kurā startēja uzreiz četri Latvijas braucēji.

20'' klasē startēja 2018. gada Latvijas čempions Arvis Dermaks (Usma) un Mārcis Meiers (Ugāle). 26'' klasē Ansis Dermaks (Usma) un arī Miķelis Lukša (Rīga).

Līdz ar pirmo posmu Pasaules kausā tika ieviesti jauni noteikumi. Ja līdz šim braucēji saņēma soda punktus par pieļautajām kļūdām trasē (kritiens, līdzsvara zaudēšana utt.), tad tagad noteikumi paredz, ka braucēji saņem punktus par kontroles posma sektoru veikšanu bez kļūdām. Katrā kontroles posmā ir seši sektori. Par viena sektora veikšanu bez kļūdām tiek saņemti desmit punkti, attiecīgi maksimālie saņemamie punkti vienā kontroles posmā ir sešdesmit.

Pirmie trasē ceturtdaļfināla braucienā devās 26'' klases braucēji, kur pieredzējušajam Ansim savā priekšbraucienā 8. vieta. Pirmajā aplī 190 punkti, bet otrajā, nedaudz uzlabojot sniegumu, 220 punkti. Miķelis savā priekšbraucienā ieguva kopumā 80 punktus, ierindojoties 9. vietā. Kopvērtējumā Dermaks 35. vietā, Miķelim 51. vietā 52 braucēju konkurencē un pusfināla braucieni iet secen.

20'' grupā Arvim Dermakam padodas ļoti veiksmīgs ceturtdaļfināla brauciens un grupā iegūta otrā vieta ar 580 punktiem (pirmais aplis 280, otrais 300 pti). Šajā pašā braucienā startē arī otrs Latvijas braucējs Mārcis Meiers, kurma 13. vieta ar iegūtiem 320 punktiem. Arvis pirmo reizi kvalificējās pusfināla braucienam, bet iepriekš to bija paveicis viņa brālis Ansis 2013. gadā. Pusfinālā Arvim pirmajā aplī divas no kontroles sekcijām bez gūtiem punktiem, bet otrais aplis jau labāks. Kopumā iegūti 270 punkti, kas gala vērtējumā ļāva ieņemt 20. vietu, bet tas ir līdz šim labākais Latvijas braucēju sniegums UCI Pasaules kausa posmos.

Arvja komentārs: «Pusfināls bija īsts izaicinājums, jo karjerā man pirmo reizi. Taču varu teikt, ka pusfināla sekcijas no malas izskatījas draudīgākas nekā bija patiesībā. Esmu spējīgs pievarēt arī pusfināla sekcijas, vēl tikai jānostiprina mani firmas lēcieni.»

Nākošais triāla kalendāra pieturas punkts – 2019. gada Latvijas čempionāts Usmā jau šajā nedēļas nogalē 13. un 14. jūlijā, kurā Arvim iespēja atkārtoti kļūt par valsts čempionu. Paredzams, ka uz sacensībām ieradīsies ne tikai Latvijas, bet arī Somijas, Polijas, Krievijas, Igaunijas un Lietuvas velotriāla braucēji.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: