Ventspils Izglītības pārvalde un tās iestādes ir sākušas apzināt iespējas, kā palīdzēt tām ģimenēm, kuras kā bēgļi ieradīsies Ventspilī no karadarbības skartās Ukrainas. Uzmanības centrā ir bērni, kuriem jānodrošina izglītošanās iespējas emocionāli labvēlīgos apstākļos.

Plānota pirmsskolas grupiņas atvēršana. Šobrīd apzinātas iespējamās telpas un tiek apzināti citi pieejamie nepieciešamie resursi – gultiņas, mēbeles un cits inventārs telpu iekārtošanai. Savukārt skolas vecuma bērniem – telpas mācībām. Valsts līmenī ir plānota sadarbība ar Rīgas Ukraiņu vidusskolu, kura centralizēti nodrošinātu attālinātas mācības ukraiņu valodā. Ventspils izglītības iestādēs strādā seši pedagogi un tehniskie darbinieki ar ukraiņu valodas zināšanām, viņu palīdzība noderēs, sazinoties ar bērniem un viņu vecākiem.

Tā kā ne visas bēgļu ģimenes Ventspilī no Ukrainas ierodas ar valsts koordinētu atbalstu, bet arī individuāli un uzturas pie radiem vai paziņām, tad aicinām pieteikties Ventspils Izglītības pārvaldē, lai saņemtu palīdzību izglītības jomā.

Kontaktinformācija: vecākais izglītības darba speciālists Juris Šauriņš, tālr. 63601226, e-pasts: juris.saurins@ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Pornieks 15.03.2022, 12:38:59

    Berniem jau normāli, drīzāk - kas te būs ar pieaugušiem, ko tiem var vēl iemācīt?
    Es jau pilnīgi jūtu kā briest tā bēgļu krīze, plašā un bagātā Eiropa arī jau sen nevienu vairs atplestām rokām negaida.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: