Latvijas basketbola Užavas kausa izcīņas finālā teju pilnu Basketbola halles tribīņu priekšā Ventspils basketbolisti bija labāki pirmajā puslaikā, tomēr otrajam spēku vairs īsti nepietika un uzvaru 74:62 izcīnīja VEF.

Līdzjutēju emocijas kausa finālā uzdeva toni arī spēlētāju sniegumam laukumā. Ierasti pragmatiskie ventspilnieki šoreiz daudz agresīvāk devās uz grozu, izdarot spiedienu uz pretinieku aizsardzību. Lerijs Tomass veikli sakrāja deviņus punktus, savukārt savas atlētiskās īpašības nodemonstrēja Rodrigo Būmeistars, ietriecot grozā bumbu pēc komandas biedra neprecīzā metiena. Pirmās ceturtdaļas beigās VEF tika pie saviem vieglākajiem punktiem periodā, Aleksandram Madsenam realizējot metienu no apakšas pēc izcīnītas bumbas uzbrukumā. Tas pēc nospēlētām desmit minūtēm deva rezultātu 15:17, rīdziniekiem esot iedzinējos par viena metiena tiesu.

Labas otrās ceturtdaļas pirmās minūtes padevās Kurzemes komandas spēlētājiem. Guntis Sīpoliņš ar metienu pēc pagrieziena pārsniedza "Ventspilij" desmit punktu pārsvaru (30:19). Ceturtdaļas otrajā pusē VEF ar pārtvertām bumbām un sekmju uzlabošanu no tālās distances spēja visu rezultāta starpību sadeldēt. Puslaika pārtraukumā ventspilnieki gan spēja doties ar divu punktu pārsvaru - 40:38.

Otrais puslaiks sākās ar "šūpolēm", abām komandām vairākkārt apmainoties ar nelielu pārsvaru. Trešās ceturtdaļas vidū Anrija Miškas metiens pirmo reizi spēlē ļāva vefiņam gūt pārsvaru divu metienu vērtībā. Savas garās rokas lietā lika Iļja Gromovs, kurš gan veica 2+1 triecienu grozā no augšas, gan iestūma groza stīpā komandas biedra nesekmīgi mesto bumbu. Trešās ceturtdaļas beigās "VEF Rīga" panāca astoņu punktu pārsvaru, pirms izšķirošajām desmit minūtēm esot priekšā ar 62:54.

Lai līdzīgi cīnītos ar Latvijas čempionvienību, "Ventspilij" nepieciešams lieliski strādāt aizsardzībā, kam šoreiz vienkārši nepietika spēku, ko krietni bija padeldējusi arī rīdzinieki ciešā spēle aizsardzībā. Ceturtās ceturtdaļas ievadā VEF turpināja realizēt savus metienus, tādējādi nostādot ventspilniekus grūtā situācijā. Piezīmju dēļ paliekot bez Sīpoliņa, "Ventspilij" spēles noslēgumā pietrūka ieroču, lai spētu vērā ņemami deldēt deficītu. Divas minūtes pirms beigām zīmīgu naglu grozā ietrieca Madsens, tādējādi pēc būtības noņemot pēdējos jautājumus par cīņas iznākumu. VEF par pirmo atjaunotā Latvijas kausa ieguvēju kļuva ar rezultātu 74:62.

"VEF Rīga" - "Ventspils" 74:62 (15:17, 23:23, 24:14, 12:8)
VEF: Madsens 19 (10 atl.b.), Railijs 19, Gromovs 12, Ate 9, Miška 7, Zoriks 4, Karijs 2, Hemondss, Krūmiņš.
Ventspils: Tomass 14, Jaunzems 11, Sīpoliņš 10, Krestiņins 8 (9 atl.b.), Ķilps 8, Būmeisters 6, Ausējs 3, Mediss 2, Šulcs, Zotovs.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -4
    Barons (Freiherr von ...) 08.03.2022, 02:35:52

    Manam tō bij paredzet.
    Le dzīvo Vefiņ!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: