Pagājušajā diennaktī Ventspilī ieradušās vēl 12 personas no Ukrainas, kurām nepieciešams patvērums. Patreiz kopumā Ventspilī un Ventspils novadā uzturas 141 personas.

Ventspils sociālais dienests komunicē ar ģimenēm, lai precizētu situāciju un noskaidrotu vai tām nepieciešama arī kāda sociālā vai cita veida palīdzība.

Ventspils valstspilsētas pašvaldība saglabā gatavību Ventspilī uzņemt patvēruma meklētājus no Ukrainas un nodrošināt tiem izmitināšanu, ēdināšanu un sociālo palīdzību, gadījumos, kad tas nepieciešams.

Lai sniegtu atbalstu patvēruma meklētājiem, būs iespēja iesaistīties arī privātajiem komersantiem, kuriem ir viesnīcas, viesu nami vai citas izmitināšanas iespējas. Uzņēmējus, kuri ir gatavi palīdzēt ar izmitināšanas palīdzību, aicinām sazināties ar Ventspils Tūrisma informācijas centru un Ekonomikas ministriju. Šobrīd apzinātais izmitināšanas periods ir trīs mēneši.

Pašvaldība aktīvi seko līdzi situācijas attīstībai un valdības lēmumiem, lai nepieciešamības gadījumā sniegtu atbalstu Ukrainai un tās iedzīvotājiem, kuri par patvērumu izvēlējušies Latviju, Ventspili.

Ar iespējām Ventspilī ziedot un palīdzēt Ukrainas valstspiederīgajiem aicinām sekot līdzi šeit.

Patvēruma meklētājus no Ukrainas, informācijas iegūšanai par palīdzības un uzturēšanās iespējām Ventspilī, aicinām sazināties ar Ventspils Pašvaldības policiju uz dežūrdaļas tālruni: +371 28680808; +371 636 80808; +371 636 22934 kura koordinē bēgļu atbalsta jautājumu risināšanu Ventspils pilsētā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    kaktuss 11.03.2022, 13:32:21

    Kur viņi visi strādās?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: