Lielisku nedēļas nogali, ASV studentu sacensībās aizvadījusi mūsu trīssoļlēcēja Rūta Kate Lasmane, kura Aiovas štata pilsētā Eimsā otro reizi pēc kārtas kļuva par NCAA konferences čempioni ar rezultātu 13,85m.

Sākumā tika plānots, ka Big 12 konferences finālsacensībās piedalīsies abas mūsu Latvijas labākās trīssoļlēcējas Rūta Lasmane ("Texas Tech") un Darja Sopova ("Texas"), tomēr galu galā Sopova nestartēja. Rūtas galvenā konkurente bija komandas biedrene Ruta Osoro no Nigērijas, kura sezonas laikā lekusi 14,76m, bet viņai sacensības padevās pagalam neveiksmīgas, jo visi trīs pirmie mēģinājumi bija neveiksmīgi un viņa palika bez rezultāta. Rūta uzvarēja ar 13,85 metriem, bet uz pjedestāla nokļuva arī "Oklahoma" pārstāve Mikeiša Velkoma (13.18) un "Baylor" studente Aleksa Medloka (13.18).

Starpsezonā Rūta nomainījusi skolas, no Floridas pārceļoties uz Teksasu, un tagad viņa pārstāv prestižo ''Texas Tech'' universitāti. Šāds lēmums tika pieņemts, jo ''Texas Tech'' ir daudz prestižāka universitāte ASV vieglatlētu vidū un Rūtai ir iespēja strādāt ar iepriekšējās sezonas treneri, pateicoties kuram sasniegti augstvērtīgi rezultāti. NCAA konferenču čempionātos līmenis ir ļoti atšķirīgs. Konference var būt spēcīga, tomēr kādā disciplīnā tiek uzrādīti pieticīgi rezultāti. Pagājušajā gadā Lasmane kļuva par ACC konferences čempioni, bet šogad viņa ir prestižākās "Big 12" konferences čempione.

Lai kvalificētos NCAA telpu finālsacensībām, kas notiks 11. – 12. martā Birminghemā, Alabamā, regulārās sezonas noslēgumā jābūt attiecīgās disciplīnas rezultātu ranga 16. Galīgais rangs vēl nav publicēts, bet šobrīd izskatās, ka gan Rūta Lasmane (#5), gan Darja Sopova (#13) sacensībām kvalificēsies.

Stadiona sacensību sezona sāksies 18. martā, bet finālsacensības plānotas 8. – 11. jūnijā Jūdžinā, Oregonas štatā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: