Uzlabojoties laikapstākļiem, Ventspilī ir uzsākti iekšpagalmu infrastruktūras labiekārtošanas darbi, turpinot būvniecības 2. kārtu iekšpagalmā Sarkanmuižas dambī 21, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Ar Ventspils valstspilsētas pašvaldības finansiālu atbalstu, un pēc pašvaldības SIA ''Ventspils nekustamie īpašumi'' pieteikuma, atbilstoši projektam ir uzsākta 460m2 brauktuves un 148m2 gājēju ietves pārbūve, veicot brauktuves seguma demontāžas un gultnes rakšanas darbus. Būvdarbu veicējs pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" darbus paredz veikt līdz jūlija beigām.
Pērn iekšpagalmā Sarkanmuižas dambī 21 tika veikta betona bruģakmens seguma brauktuves un autostāvvietu izbūve 14 vieglajām automašīnām, lietus ūdens savākšanas notekas izbūve, gājēju zonas izbūve uz mājas ieejas mezgliem, kā arī jauna energoefektīva LED apgaismojuma izbūve.

Iedzīvotāji, kuri vēlas savā daudzdzīvokļu māju iekšpagalmā veikt labiekārtojuma darbus, var vērsties pie sava mājas apsaimniekotāja ar lūgumu organizēt mājas kopsapulci, lai kopīgi ar mājas iedzīvotājiem lemtu par nepieciešamajiem labiekārtojuma darbiem. Uz kopsapulces lēmuma pamata, mājas apsaimniekotājam ar savu iesniegumu ir jāvēršas pilsētas domē, lai pieteiktos uz pašvaldības līdzfinansējumu labiekārtojuma darbiem.

Līdzfinansējumam var pieteikt šādas aktivitātes:
- ietvju jaunbūve, pārbūve vai atjaunošana - 80% apmērā no izmaksām;
- brauktuves un/vai stāvlaukuma jaunbūve, pārbūve vai atjaunošana - 50% apmērā izmaksām;
- apgaismojuma jaunbūve, pārbūve vai atjaunošana - 75% apmērā no izmaksām;
- cits piesaistītā zemesgabala labiekārtojums (bērnu rotaļu laukuma, soliņu un atkritumu urnu, atkritumu konteineru laukumu, zālienu jaunbūve, pārbūve vai atjaunošana) - 75% apmērā no izmaksām;
- būvprojekta izstrāde - 50% apmērā no izmaksām;
- brauktuves, ietves un/vai stāvlaukuma esošā seguma izlases remonts – 80% apmērā no izmaksām;
- būvuzraudzības veikšana – 50 % apmērā no izmaksām;
- autoruzraudzības veikšana – 50 % apmērā no izmaksām ar nosacījumu, ka izmaksas summa nepārsniedz 10% no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: