14. maijā plkst. 17 Puzes kultūras namā sāksies sieviešu vokālā ansambļa "Mežaroze" 45 gadu jubilejas koncerts. Pasākuma pirmajā daļā uzstāsies gaviļnieces, otrajā – citi Ventspils novada vokālie ansambļi.

Pirms 45 gadiem Puzē bija koris, bet jaunā kultūras darbiniece Gunita Ķirse ierosināja izveidot arī ansambli. Tā vadītāja desmit gadus bija Maija Gorda, bet 35 gadus kolektīvu vada Puzes pamatskolas mūzikas skolotāja Lienīte Čače. Dziedātājas viņu raksturo kā cilvēku ar lielām darbspējām, kurš prot motivēt ansambļa dziedātājas arī tad, ja viņas ir pagurušas.

Tagad "Mežarozē" ir desmit dziedātājas – seši soprāni un četri alti, mēģinājumos un koncertos skan četrbalsīgs dziedājums. Kopš ansambļa dibināšanas kolektīvā līdzdalīgas ir Gaida Boitmane, Īrisa Zviedrāne, Gunita Ķirse un Ērika Bite. Agrāk "Mežroze" ir koncertējusi Igaunijā, Lietuvā un Krievijā, ciešāka draudzība izveidojās ar ansambļiem Pūrē, Nīkrācē un Stendē, bet pēdējos gados Puzes pagasta sieviešu vokālais ansamblis lielākoties uzstājas Ventspils novadā.

"Mežaroze" ir saliedēts un draudzīgs kolektīvs, dziedātājas ir prasīgas pret sevi, tāpēc, izvēloties repertuāru, dod priekšroku sarežģītākiem vokāliem skaņdarbiem, kas patīk arī klausītājiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: