Jūrkalnē, pie bibliotēkas, novietots soliņš un vides objekts – izgaismota metāla grāmata, kurā uzraksts "Vārds" atainots latviešu, lietuviešu, igauņu, ziemeļmaķedoniešu, krievu, angļu, zviedru un vācu valodā.

Darbi veikti, izmantojot arī Ventspils novada pašvaldības projektu konkursā "Mēs savam novadam" saņemtos līdzekļus. Projektu iesniedza biedrība "Etniskās kultūras centrs "Suiti"", bet idejas autore ir biedrības valdes priekšsēdētājas vietniece un Jūrkalnes bibliotēkas vadītāja Ligita Kalniņa. Iepriekš izvaicājot pagasta iedzīvotājus, viņa secināja – pie grāmatu krātuves derētu novietot soliņu, kur varētu ne tikai atpūsties, bet arī nofotografēties pie iestādes, kura nākamgad svinēs savu simtgadi.

Tā kā bibliotēka ir vieta, kur liela nozīme atvēlēta vārdam, jūrkalnieki nolēma izveidot vides objektu "Mana gaisma". Tā ir stilizēta grāmata, kas diennakts tumšajās stundās ir izgaismota. "Mēs gribējām piesaistīt vietējās sabiedrības un tūristu uzmanību, popularizējot Jūrkalnes bibliotēkas darbību kā būtisku daļu no vietējās kultūras dzīves un Ventspils novada tēlu kopumā," saka Ligita Kalniņa.

Radošajā komandā viņa iesaistīja Ivaru Grasi, Ainaru Rulli, Aigaru Silāru, Initu Plēsumu, Guntaru Reķi, Māri Dadzi un Baibu Traubergu – katram no viņiem bija savs uzdevums, kas veikts godam.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Staķis 28.04.2022, 15:22:54

    Nu pilnīgi sagribējās aizbraukt un paskatīties dzīve to bibliotēku.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: