Kurzemē šovasar dažādi darbi plānoti uz vairāk nekā 240 km ceļu, pārsvarā seguma atjaunošana un pārbūve iecerēta valsts reģionālo autoceļu tīklā. Plānoto darbu izpildi un apjomu var ietekmēt būvizmaksu izmaiņas.

Būvdarbi paredzēti arī uz mūspuses ceļiem. Piemēram, ar valsts finansējumu seguma atjaunošana plānota gandrīz 24 km garā reģionālā autoceļa Ventspils (Leči)–Grobiņa (P111) posmā no Užavas līdz Jūrkalnei (10,61.–33,85. km). Galvenie darbi šajā posmā ir asfalta profila labošana un dilumkārtas atjaunošana. Tāpat arī sakārtos autobusa pieturas, uzstādīs ceļazīmes un barjeras, kā arī atjaunos ceļa horizontālo apzīmējumu. Darbus iecerēts uzsākt jūnija vidū.

Šogad būvdarbi noritēs četros Ventspils šosejas (A10) posmos, trijos finansējums asfaltbetona seguma atjaunošanai piešķirts no valsts budžeta līdzekļiem: no Stirnām līdz Vidusceļam (115,32.–126,50. km), no Treptiltiem līdz Bomlīdumiem (136,41.–139,51. km) un no Ūdensvada ceļa līdz Ventspilij. (164,37.–165,61. km). Divos pēdējos posmos darbus veiks SIA Saldus ceļinieks un līgumsumma ir 565 313 eiro. Visos posmos izbūvēs arī ribjoslas, uzstādīs jaunas ceļazīmes un uzklās ceļa horizontālo marķējumu, kā arī sakārtos lietus ūdens atvades sistēmas.

Ar Eiropas Savienība fondu atbalstu realizēs pārbūvi uz Ventspils šosejas (A10). Šī projekta īpatnība ir tā, ka daļa no būvdarbu posma atrodas Rīgas, bet daļa Kurzemes plānošanas reģionā. Rīgas reģionā darbi noritēs no Kūdras līdz Ķemeriem (Smārdes 41,16.–45,13. km). Savukārt viss pārbūves posms kopumā stiepjas līdz Smārdes pagriezienam (52,73. km).

Būvdarbi paredz pilnīgu segas pārbūvi, atsevišķos posmos veicot kūdras izstrādi, ūdens atvades sistēmas sakārtošanu, kā arī krustojumu pārbūvi atbilstoši satiksmes drošības prasībām. Projekta ietvaros pārbūvēs arī divus tiltus pār Vēršupīti. Ņemot vērā, ka šajā posmā satiksmes intensitāte ir augsta, autovadītājiem remontdarbu laikā ieteicams pēc iespējas izvēlēties citus maršrutus. Darbus veic SIA Strabag un līgumsumma ir 8 439 600 eiro un tos plānots pabeigt 2023. gadā. Projektu izstrādājis AS Ceļuprojekts.

Jāpiebilst, ka Užavas pagastā šobrīd ar Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda atbalstu tiek veikta pašvaldības autoceļa Lejiņas–pludmale brauktuves pārbūve no 2,32 līdz 3,20 km un šādi paši darbi pašvaldības autoceļā Lībciems–Vārnas–pludmale 410 metru garumā. Veikta ceļa klātnes sagatavošana seguma izbūvei, bet divkārtu virsmas apstrāde tiks veikta vasarā, kad laikapstākļi būs atbilstoši, lai šo apstrādi varētu veikt, ievērojot tehnoloģiskās prasības.

Plašāka informācija par Kurzemē paredzētajiem remondarbiem atroda ŠEIT.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: