Ventspils bibliotēka, gatavojoties jaunā Gāliņciema Sabiedriskā centra atklāšanai, aicina dalīties ar fotogrāfijām, atmiņu stāstiem un citām vēstures liecībām par Gāliņciemu.

Gāliņciema bibliotēka (tolaik pilsētas 3. bibliotēka) dibināta 1954. gadā un ilgus gadus darbojās 19. gadsimtā celtajā Ventspils mācītājmuižas dzīvojamā ēkā Kuldīgas ielā 108, kas ir vienīgā līdz mūsdienām saglabājusies šīs pilsētas daļas – Mācītājplača – vēstures lieciniece. 2003. gada jūnijā Gāliņciema bibliotēka svinēja jurģus tās tagadējā atrašanās vietā turpat blakus mācītājmuižai – ēkā Kuldīgas ielā 110, bibliotēkas vajadzībām pielāgotās telpās. Savukārt jau šogad durvis apmeklētājiem vērs Gāliņciema bibliotēkas jaunā ēka – Sabiedriskais centrs Kuldīgas ielā 138.

Ventspils bibliotēka veido digitālo kolekciju par Gāliņciemu, tāpēc aicina ikvienu, kam mājās ir fotogrāfijas, kurā iemūžinātas Gāliņciema ēkas, cilvēki un notikumi, dalīties ar šīm vēstures liecībām. Pēc fotoattēlu noskenēšanas to oriģināli tiks atdoti atpakaļ īpašniekam, bet attēlu digitālās kopijas pievienotas Gāliņciema vēstures kolekcijai.

Fotogrāfijas aicinām nogādāt Gāliņciema bibliotēkā, Kuldīgas ielā 110, vai sazināties ar Ventspils bibliotēkas Bibliogrāfijas un informācijas nodaļas vadītāju vadītāju Kārli Lithenu, (63623231; karlis.lithens@ventspils.lv) vai apmeklējot Ventspils Galvenās bibliotēkas novadpētniecības sektoru Akmeņu ielā 2, otrajā stāvā.

Bibliotēkā priecāsies uzklausīt arī atmiņu stāstus, kas bagātinās Gāliņciema vēsturei veltīto kolekciju.

Foto: Kādreizējā Gāliņciema bibliotēkas ēka Kuldīgas ielā 108.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: