Ventspils Pārventas pamatskolā noslēgusies radoša un aktīva Eko skolu vasaras foruma nedēļa, kas pulcēja dalībniekus no visas Latvijas.

Nedēļas sākumā pulcējās pedagogi, bet jau trešdien Ventspilī ieradās 110 skolēni no visas Latvijas, vēloties iepazīties ar aktualitātēm vides jautājumos, aktīvi un interesanti pavadīt laiku, kā arī iegūt jaunus, līdzīgi domājošus draugus. Šo jauniešu vidū bija arī ventspilnieki no Pārventas pamatskolas, 4. vidusskolas un 1. pamatskolas.

Četrās darba dienās jauniešiem tika organizētas nodarbības, lai labāk izprastu dabas piesārņojuma problēmas un zinātu, kā tās novērst. Pirmā diena bija veltīta tam, lai nometnes dalībnieki tuvāk iepazītos savās grupās. Grupu vadītāji organizēja saliedējošas spēles, bija daudz sarunu un interesantu stāstu, kas nometnes dalībniekus satuvināja. Vakara krēslā Pārventu pieskandināja jauniešu balsis, aktīvi piedaloties sporta spēlēs.

Jaunieši Zaļajā kopradē vispirms klausījās zinošus, erudītus pasniedzējus no dažādām ar vidi saistītām organizācijām: Pasaules dabas fonda, LU Ģeogrāfijas un dabas zinātņu fakultātes, Homo ecos, Radi vidi pats u.c. Jaunieši devās dabā un mācījās par dabas daudzveidību, dabai draudzīgas pārtikas gatavošanu un citām lietām. Pasākuma dalībnieku ēdināšana arī bija organizēta iespējami videi draudzīga, tāpēc tika samazināts dzīvnieku izcelsmes produktu daudzums.

Jaunieši devās arī uz jūru un nodarbībās veidoja video par jūras piesārņojumu, aicinot visus piedalīties vides izglītības kampaņas Mana jūra piekrastes tīrrades iniciatīvā. Aktīvās nodarbībās jaunieši apguva prasmes, plānoja savu skolu eko pasākumus, tādējādi pievēršot apkārtējo uzmanību dabas aizsardzībai. Jaunieši arī veidoja plakātus, aicinot saudzēt dabu: Minies biežāk, elpo tīrāk! Labāk ej, nevis lej! Nepiesārņo! Pedāļo!

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Andrejs Pornieks 23.08.2018, 09:33:16

    Nu pilsētā jau ir kā ir ar riteni, mašīnu daudz.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: