No šodien trīs dienas Ledus hallē risināsies Ventspils kausa izcīņa kērlingā, kas notiks jau 17. reizi un kurā šogad sacentīsies 20 komandas.

Komandu sastāvā būs spēlētāji no astoņām valstīm: Baltkrievijas, Dānijas, Igaunijas, Krievijas, Lietuvas, Skotijas, Ukrainas un Latvijas. Ventspils kērlinga klubu pārstāvēs sešas vienības, bet vairāki kluba spēlētāji iesaistījušies jauktajās komandās. Kā dalībnieks šogad startēs arī Pasaules Kērlinga federācijas ledus meistars Marks Kallans, kurš ir atbildīgs par ledus kvalitāti vislielākajos pasaules sporta forumos, arī olimpiskajās spēlēs. Prominentais ledus meistars 2005. gadā mācīja ventspilniekus gatavot ledu ceturtajam starptautiskajam turnīram, un nu mūsu ledus gatavotājiem gaidāms zināms eksāmens.

Kā ierasts kērlinga amatieru turnīros, vienotā konkurencē sacentīsies vīriešu, sieviešu un jauktās komandas. Ceturtdien un piektdien komandas aizvadīs spēles grupās, bet pēc to rezultātiem kļūs zināmas vienības, kas iekļūs Zelta grupā un turpinās cīņu par galveno trofeju. Turnīra atklāšana notiks ceturtdien, 23.augustā plkst. 20.10

Spēļu kalendārs

23.augustā

Plkst. 18 A grupas spēles

Plkst. 20.40 B grupas spēles

24. augustā

Plkst. 8 A grupas spēles

Plkst.10.40 B grupas spēles

Plkst.13.20 A grupas spēles

Plkst. 16 B grupas spēles

25. augustā

Plkst. 8.30 Sudraba grupas spēles

Plkst. 11.10 Zelta grupas spēles

Plkst.13.50 Sudraba grupas spēles

Plkst. 16.30 Zelta grupas spēles

Turnīram ir izveidojušās stabilas tradīcijas – sacensību dalībniekiem ik gadus ir bijusi iespēja iepazīties arī ar Ventspils pilsētu un citām Olimpiskā centra Ventspils sporta bāzēm, šoreiz turnīra dalībnieki piektdienas vakarā dosies kopējā braucienā ar ekskursiju kuģīti Hercogs Jēkabs un vēlāk varēs izmantot lielisko iespēju pabūt kopā ar ventspilniekiem un pilsētas viesiem vakara pastaigā Iznāc vakara gaismā.

Pērn par uzvarētāju kļuva Rīgas komanda Vēja atnestie, kas izšķirošajā spēlē pieveica Ventspils kērlinga kluba komandu Ostas celtnieks. Līdz finālam Ostas celtnieka vīri (skips Andris Janbergs, Andris Padrevics, Jānis Birznieks, Renāts Vieško, Dainis Martinsons) bija vienīgā turnīra komanda bez zaudējumiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: