Nedēļas nogalē Ventspilī risināsies Latvijas pludmales volejbola čempionāta pēdējās sacensības, kas vienlaicīgi būs arī Austrumeiropas volejbola zonālās asociācijas posms.

Šāda mēroga sacensības Ventspils pludmales volejbola stadionā notiks pirmo reizi, bet Latvijas, Polijas, Baltkrievijas, Ukrainas un Lietuvas dueti tajās sadalīs arī 3000 eiro balvu fondu.Latvijas čempionāta posms Ventspilī būs šovasar pēdējā iespēja redzēt pašmāju pludmales volejbolistus, kamēr Austrumeiropas volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) sacensību grafikā tas šosezon pieaugušajiem ir trešais no pieciem posmiem. Septembrī šādas sacensības notiks arī Armēnijā, Gruzijā un Krievijā.

Vīriešu turnīram Ventspilī pieteikušies 17 dueti. Galvenie pretendenti uz uzvaru būs divi Latvijas pāri – Aleksandrs Solovejs/Rihards Finsters un Toms Šmēdiņš/Haralds Regža –, kā arī biežais Latvijas viesis un krietnu starptautisko spēļu rūdījumu guvušais baltkrievs Aļaksandrs Dzjadkovs, kurš šoreiz spēlēs kopā ar Pavelu Pjatrusku. Uz augstām vietām tieksies vēl divi Baltkrievijas un pa vienam Polijas un Ukrainas duetam. Īpašu interesi, kā tas vienmēr mēdz būt, kad divi pludmales volejbolisti kopā startē pirmoreiz, izraisa Matīsa Gabdulļina apvienošanās šim turnīram ar vienu no Eiropas U-22 čempioniem Mihailu Samoilovu.

Sieviešu turnīrā deviņu pāru konkurencē viegla pastaiga nav sagaidāma Anastasijai Kravčenokai, kura savas pastāvīgās pārinieces Tīnas Lauras Graudiņas studiju prombūtnes laikā šo turnīru aizvadīs kopā ar Alisi Leci. Pretiniekos būs atzīstamā Baltkrievijas pludmales volejboliste Viktorija Sjakretava, kurā šoreiz spēlēs kopā ar Lizavetu Čabaju. Šosezon kopā spēlējušās Agnese Caica un Marta Ozoliņa arī izmēģinās spēkus ar citām pāriniecēm, attiecīgi Gintu Vedļu un Kristu Paegli. Vienmēr interesanti ir vērot jauno talantu pāru, piemēram,Vanesa Grosberga/Kristīne Briede un Anete Namiķe/Varvara Brailko, progresu. Arī pārējie Latvijas dueti netaisās padoties, tāpat Lietuvas un Ukrainas pāri.

Ceturtdienas vakarā tiks izspēlēts kvalifikācijas turnīrs, bet piektdien un sestdien – sadalītas posma godalgas. Vispirms gan vīrieši, gan sievietes izspēles grupu turnīra kārtu, bet pēc tam sekos cīņas olimpiskajā formātā, kad sacensības turpina tikai uzvarētāji. Uzvarētāju pārim gan vīriešiem, gan sievietēm tiks pa 120 pasaules ranga punktiem, 2. vietai – 108, trešajai – 96 punkti, bet pārim, kurš finišēs 17. vietā, tiks 48 punkti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: