Kopš 2014. gada Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā darbojas Kurzemes acu centrs. Ventspils slimnīca ir piesaistījusi jaunus oftalmologus un iegādājusies medicīniskās iekārtas, lai attīstītu acu slimību ārstēšanu Kurzemē.

Ventspils slimnīcā šobrīd pastāvīgi ambulatorās pieņemšanas veic oftalmoloģe Gunta Vintere. No oktobra pastāvīgi Ventspils slimnīcā darbu uzsāks divi jauni operējoši oftalmologi – Kaspars Ozols un Mārtiņš Ābelītis. Šobrīd jaunie oftalmologi pieņem pacientus pāris reižu mēnesī. Pierakstīties uz vizīti pie oftalmologa un pieejamajiem pakalpojumiem var pa tālruni 63624052.

Kurzemes acu centrā ir augsts pieprasījums ne tikai pēc ambulatorajiem, bet arī stacionāra pakalpojumiem, tāpēc uz valsts apmaksātām procedūrām, piemēram, kataraktas operācijām, ir gaidīšanas laiks. Slimnīcai piesaistot jaunus oftalmologus, kā arī iegādājoties papildu medicīnisko aprīkojumu, gaidīšanas laiku būs iespējams samazināt vēl vairāk. Kopš pagājušā gada februāra kataraktas operācijas tiek veiktas arī sestdienās, līdz ar to gaidīšanas laiks samazināts no trim līdz diviem gadiem. Šogad, līdz 1. augustam, Kurzemes acu centrā ir veiktas 489 valsts apmaksātas kataraktas operācijas un 35 maksas operācijas. Laika gaitā slimnīcā tiks veiktas glaukomas operācijas, kas līdz šim bija pieejamas tikai Rīgā. Tāpat drīzumā plānoti oftalmologa pakalpojumi bērniem, sākot ar piecu gadu vecumu, par ko precīzāka informācija sekos.

Jāatzīmē, ka kopš šī gada pavasara Kurzemes acu centrā tiek veiktas intravitreālas injekcijas. Tā ir Eiropas Savienības valstīs plaši lietota ārstēšanas metode oftalmoloģijā, kas nodrošina maksimāli augstas koncentrācijas dažādu zāļu piegādi acs audiem, pasargājot pārējo organismu no toksiskās ietekmes un blaknēm vai tās būtiski samazinot. Intravitreālas injekcijas mūsdienās uzskatāmas par tīklenes slimību ārstēšanas pamatmetodi. Arvien plašāk intravitreālās injekcijas lieto tādu izplatītu un grūti ārstējamu acu slimību farmakoterapijā kā endoftalmīts, vīrusu izcelsmes retinīts, cistoīda makulas tūska, diabētiskā retinopātija, uveīts, asinsvadu oklūzijas, tīklenes atslāņošanās u.c. Šo procedūru Kurzemes acu centrā veic oftalmologs Indars Lācis. Šogad, līdz 1. augustam, veiktas 70 intravitreālās injekcijas. Lai pierakstītos intravitreālo injekciju saņemšanai, nepieciešams oftalmologa nosūtījums, un pierakstīties iespējams darbdienās pa tālruni 29419130 no plkst. 9.00 līdz 11.00.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Kurzemniece. 14.08.2018, 13:37:47

    A kur palicis dr.Brencēns,kāpēc vairs nepieņem slimnīcā?

  • -2
    SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" 14.08.2018, 14:53:22

    Labdien!
    Informējam, ka Dr.Brencēns ir pārtraucis darba attiecības ar SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca”. No oktobra pastāvīgi Ventspils slimnīcā darbu uzsāks divi jauni operējoši oftalmologi – Kaspars Ozols un Mārtiņš Ābelītis. Šobrīd jaunie oftalmologi pieņem pacientus pāris reižu mēnesī.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: