Iesaistoties Senās uguns nakts aktivitātēs, arī Ventspils novadā notiks vairāki pasākumi. 25. augustā ugunskurus iedegs Vārves, Užavas un Tārgales pagastā.

Ugunskurs Užavā tur, kur upe ietek jūrā, sāks liesmot plkst. 20.30. Ar klātesošajiem kopā būs Ventspils vīru vokālā ansambļa dalībnieki un Užavas pagasta sieviešu vokālā ansambļa "Saiva" dziedātājas. Skanēs teikas un stāsti par jūru, varēs atcerēties spilgtākos ar jūru saistītos iespaidus un dziedāt dziesmas.

Tārgales pagasta Liepenē ugunskuru iedegs plkst. 20.30. Tas simbolizēs apņemšanos rūpēties par Baltijas jūru, vēlmi saglabāt dabas resursus un atvadas no vasaras. Uzstāsies līvu folkloras kopas Kāndla pārstāvji.

Vārveniekus pie NATO nobrauktuves jūras tuvumā aicina pulcēties plkst. 20. Varēs veidot simtgades zīmi no pludmalē atrastajām lietām. Šajā vietā ne tikai kursies ugunskurs, bet kvēlos arī pasākuma dalībnieku līdzi paņemtās lāpas. Koncertā piedalīsies Ķekavas jauniešu simfoniskais orķestris un aktrise Sigita Jegļevska.

Senās uguns nakts jēga ir atcerēties mūsu senčus, kuri bieži dedza ugunskurus, tā dodot ziņu saviem kaimiņiem un jūras braucējiem. Mūsdienās uguns iedegšana jūras krastā atgādina, ka tā mūs vieno un ir sargājama.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    Margrieta. 16.08.2018, 18:09:24

    Kā tur bija ar tiem kājgriežiem?Vai viņi arī nekurināja jūrmalā ugunskurus,lai maldinātu kuģiniekus?

  • -1
    Nif nifs 16.08.2018, 19:27:25

    Kurš kuğis vairs šaislaikos pēc ugunskuriem vadās. Lai kurina veseli, kuģiem nu galīgi netraucēs.

  • -1
    snaiperis999 17.08.2018, 05:00:08

    Tieši tā,lai tik kurina.Vajag vēl kādu mežu aizdedzināt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: