Projekta “Plūdu riska samazināšanas pasākumi Ventspils pilsētā” ietvaros uzsākta lietus ūdens kolektora pārbūve Sarkanmuižas dambja un Brīvības ielas krustojumā, kā arī lietus ūdens kanalizācijas paralēlā kolektora izbūve Sarkanmuižas dambī no Lauku ielas līdz Brīvības ielai.

Izstrādātā plūdu riska samazināšanas projekta mērķis ir izveidot Ventspils pilsētas virszemes noteces un lietus ūdeņu novadīšanas infrastruktūru, lai pielāgotu klimata pārmaiņām plūdu risku skartās teritorijas pilsētā.

Būvdarbu laikā gar Ventspils 6.vidusskolu tiks izbūvēts jauns lietus ūdens kanalizācijas kolektors līdz Brīvības ielai. Tiks likvidēta līdz šim esošā lietus ūdens kanalizācijas sūkņu stacija, jo jaunais kolektors nodrošinās lietus ūdeņu novadīšanu ar pašteci. Brīvības ielas un Sarkanmuižas dambja krustojumā tiks pārbūvētas lietus ūdens kanalizācijas akas. Pieslēdzot jauno kolektoru Sarkanmuižas dambī un Brīvības ielā tiks pārbūvēts lielāka diametra lietus ūdens kanalizācijas kolektors, lai intensīvu lietavu laikā, ātrāk aizvadītu lietus ūdeņus uz Ventu un samazinātu ielu aplūšanu.

Satiksmei pilnībā slēgts ielas posms Sarkanmuižas dambja un Brīvības ielas krustojumā, kur šobrīd uzstādītas ceļa zīmes un izvietota būvdarbu apbraukšanas shēma. Lai apbrauktu būvdarbu zonu - satiksmei nav paredzēta Sarkanmuižas dambja līdzās esošo iekšpagalmu brauktuves daļa. Autovadītāji tiek aicināti ievērot un sekot līdzi uzstādītajām ceļa zīmēm un norādēm.

Savukārt, smagajām kravas automašīnām, braucot no Lāčplēša ielas uz ostas prāmju terminālu pusi, nav uzstādīti ierobežojumi, teritorijai ir nodrošināta brīva piekļuve.

Pārbūves būvdarbi tiks veikti līdz 31. augustam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: