Ventspils novada bērnunamam "Stikli" dots laiks līdz 1. decembrim būtiski uzlabot pakalpojuma kvalitāti, pretējā gadījumā "Stiklus" var izslēgt no sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistra.

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) pārbaudes laikā bērnunamā "Stikli" konstatēti vairāki būtiski bērnu tiesību pārkāpumi, kuru dēļ domei atkārtoti lūgts izvērtēt bērnunama direktora Gunta Lučina piemērotību šim amatam.

VBTAI Bērnu tiesību departamenta direktore Renāte Alberga atklāja, ka pārkāpumu ir daudz un tie saistīti gan ar bērnu uzraudzību, gan atbildību par drošību, veselību un dzīvību, un citiem aspektiem, tai skaitā konfidenciālas informācijas izpaušanu trešajām personām. Administratīvā lietvedība pret, iespējams, vardarbīgo darbinieci vēl nav noslēgusies.

Kā ziņots, uz pārbaudes laiku no amata atstādināta Ventspils novadā esošā bērnunama "Stikli" direktora vietniece Mārīte Pētersone, pret kuru Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) sākusi administratīvo lietvedību, kā arī iestādei iecelts direktora pienākumu izpildītājs, jo direktoram Guntim Lučinam ir darba nespējas lapa.

Ventspils novada pašvaldība no VBTAI saņēmusi ziņojumu par bērnunamā "Stikli" veiktās pārbaudes rezultātiem. Tajā minēti 14 punkti par veicamajiem pasākumiem. Ņemot vērā steidzami veicamos pasākumus un to, ka bērnunama direktoram Guntim Lučinam ir darbanespējas lapa, iestādei iecelts pagaidu vadītājs - direktora pienākumu izpildītājs Arvis Anderšmits - blakus esošās Stiklu internātpamatskolas pedagogs.

Kā atzina Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks, daudziem ieteikumiem ir vispārējs raksturs - piemēram, nodrošināt bērnu fiziskajai un intelektuālajai attīstībai atbilstošu vidi un dzīves apstākļus, ievērot audzēkņu tiesības uz privāto dzīvi, nodrošināt audzēkņu nepārtrauktu uzraudzību visu diennakti u.c. "Tas nav nekas neizpildāms," sacīja Mucenieks. Pašvaldības vadītājam gan esot grūti spriest, konkrēti kādas neatbilstības vai iespējamos pārkāpumus VBTAI varētu būt saskatījusi attiecībā uz katru no ieteikumos minētajiem punktiem. Pēc pašvaldības vadītāja domām, "tādu ļoti klaju pārkāpumu īsti nav".

VBTAI sāka administratīvā pārkāpuma lietvedību, lai izvērtētu iespējamo bērnu psholoģisko un emocionālo ietekmēšanu bērnunamā "Stikli". Līdz ar to bija jāpieņem lēmums par direktora vietnieces atstādināšanu uz laiku, kamēr notiek pārbaude. Pārbaudi bērnunamā VBTAI sāka pēc kādas audžumammas iesnieguma.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Pilsēta 26.06.2018, 11:47:34

    Ja tiešām bērniem tur bija slikti, tad administrācijai obligāti jāsadod pa muguru, tur nevar būt nekādas runas. Bet, nedrīkst slēgt. Ja slēgs, tad vaļā neatvērs vairs nekad.
    Cerams, ka šoreiz pietiks veselā saprāta un priekšnieki neies vieglāko ceļu.

  • -1
    Nif nifs 26.06.2018, 13:27:40

    Izskatās, ka te viedoklis un vērtējums bija jau gatavs, pirms atbrauca apskatīt. Jebkurā darbā var atrast trūkumus, jo latvieši saka - nekļūdās tik tas, kurš neko nedara. Bet ne jau nu tik traki, ka jāslēdz. Aptrakuši tie rīdzinieki ar savām āziotāžām. Iznīcinās visu, kas labs, vietā nekā nebūs.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: