Rīgā no 30. jūnija līdz 8. jūlijam norisināsies XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki. Ventspils Kultūras centrs piedāvā noskatīties svarīgākos svētku notikumus tiešraidē uz lielā ekrāna.

Sadarbībā ar Latvijas Nacionālā kultūras centru un Latvijas Televīziju, Ventspils Kultūras centrs ieguvis tiesības svētku programmu publiskai pārraidīšanai.

Visi interesenti aicināti ierasties Kultūras centra Lielajā zālē uz šādām svētku tiešraidēm:

5. jūlijā, plkst. 20, Latviešu vokālsimfoniskās mūzikas koncerts.

6. jūlijs, plkst.17, Pūtēju orķestru Dižkoncerts.

7. jūlijs, plkst.22, Deju lieluzvedums “Māras zeme”.

8. jūlijs, plkst. 20, Noslēguma koncerts “Zvaigžņu ceļā”.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    ^^—^^ 27.06.2018, 23:12:38

    Ooooo, cik laba doma. Noteikti aiziešu. Vai iepriekšējos arī rādīja uz lielo ekrānu? Neatceros. Vispār kaut kur pavīdēja ideja par Dziesmu svētku skatīšanos brīvā dabā uz lielo ekrānu. Vai šo ideju realizēsim uz nākamo reizi?

  • 0
    Ventspils Kultūras centrs 28.06.2018, 12:03:06

    Sveiki! Iepriekšējos Dziesmu un Deju svētkus Ventspilī netranslēja. Šogad ERAF projekta “Kultūras mantojuma satura digitalizācija” II kārtas ietvaros Kultūras centrs tika aprīkots ar kvalitatīvas, augstas izšķirtspējas projektoru, savukārt Ventspils pašvaldība, nolūkā nodrošināt Latvijas kultūras mantojuma pieejamību, piešķīra līdzekļus ekrāna un tā darbībai papildus nepieciešamo risinājuma elementu iegādei. Tas deva mums iespēju sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru un Latvijas Televīziju iegūt tiesības translēt svētku programmu. Tika izskatīta arī iespēja rīkot svētku skatīšanos brīvā dabā, tomēr no šīs idejas atteicāmies lielo izmaksu dēļ. Laipni gaidīti pie mums Kultūras centrā 5.,6.,7. un 8. jūlijā!

  • 0
    Rasma 28.06.2018, 19:25:03

    Brīvdabas translācija būtu labākais variants dziesmas svētku noskaņas radīšanai no attāluma. Ventspilī trūkst vienkāršības un jaukuma. Mums visu vajag lielu, spīdīgu, krāšņu, lai var lielīties. Bet jauki izdzīvot dziesmu svētkus kāda parciņā, bez pompozitātes, izlikšanās un liekulības-nesanāk.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: