Katras Latvijas vidējās un profesionālās izglītības iestādes vienas izlaiduma klases spožākais absolvents šogad saņēma 500 eiro stipendiju. Ventspils Tehnikuma izlaidumā “Simtgades loterijas” stipendiju saņēma absolvents un jaunais elektrotehniķis Toms Bergmanis.

Latvijas simtgades gadā Finanšu ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija un VAS Latvijas Loto īsteno kopēju projektu – Simtgades loteriju, kurā daļa peļņas tiek dāvināta Latvijas spožākajiem absolventiem. 500 eiro lielo stipendiju saņēma arī Ventspils Tehnikuma absolvents Toms Bergmanis, kurš ieguvis elektrotehniķa kvalifikāciju.

Ventspils Tehnikuma izglītojamais Toms Bergmanis kopš 2014. gada ir apguvis "Elektrotehniķa" profesiju. Jaunietis visus četrus gadus mācījās tikai uz labām un teicamām atzīmēm. Vidējais galīgais vērtējums Tomam bija 8.79 balles. Labi un teicami vērtējumi bija ne tikai profesionālos priekšmetos, bet arī apgūstot vispārējās vidējas izglītības priekšmetus, kur Valsts centralizētie eksāmeni bija nokārtoti labā līmenī.

Savu profesionālo kompetenci Toms ir stiprinājis un pierādījis piedaloties Latvijas un starptautiskos profesionālos konkursos, iegūstot godalgotas vietas.

Toms izmantoja visas piedāvātās iespējas papildināt savas zināšanas starptautiskā līmenī, piedaloties Erasmus + un Lat Lit projektu aktivitātēs.

Toms Bergmanis saņēma arī Ministru prezidenta Māra Kučinska atzinības rakstu. Vēl šādu atzinību saņēma arī automehāniķe Sintija Mūrniece un Regnārs Krastiņš, kurš ieguvis elektrotehniķa kvalifikāciju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: