Ventspils Piedzīvojumu parkā notika Latvijas čempionāts petankā sieviešu dubultspēlēs, kurā piedalījās vienpadsmit pāri no sešiem Latvijas klubiem.

Ventspils kērlinga klubu pārstāvēja četras komandas - Eva Martinsone un Aida Pētersone, Jautra Grosbārde un Silva Vensberga, Aija Rudzīte un Gunta Millere, Agita Puriņa un Inga Apmane. Komandas aizvadīja piecas spēļu kārtas pēc Šveices sistēmas, pēc kurām astoņas labākās izspēlēja finālturnīru.

Trīs ventspilnieču komandas iekļuva labāko astoņniekā. Divas Ventspils kērlinga kluba komandas ceturtdaļfināla spēlēs atzina sporta kluba ''Petank Ērģeme'' komandu pārākumu, tā Eva Martinsone un Aida Pētersone sīkstā cīņā ar rezultātu 11:13 piekāpās pagājušās sezonas dubultspēļu čempionēm Leldei Stūrei un Jekaterinai Soikai, bet Aija Rudzīte un Gunta Millere ar 8:13 zaudēja Gintai Miglānei un Laurai Miglānei.  

Pēc ceturtdaļfināla spēles cīņu par medaļām no ventspilniecēm turpināja tikai Agita Puriņa un Inga Apmane, kas iekļuva pusfinālā ar rezultātu 9:10, pārspējot Agitu Lejnieci un Ieviņu Dzenīti no sporta kluba ''Boule''. Pusfinālā ventspilniecēm ar viena punkta pārsvaru nācās atzīt ērģemiešu Leldes Stūres un Jekaterinas Soikas uzvaru 9:10, bet cīņā par bronzas medaļām Agita Puriņa un Inga Apmane ar rezultātu 13:3 spēja pārliecinoši uzvarēt Lilitu Ābelīti un Jeļenu Silovu no Jauniešu regbija, futbola un petankas sporta kluba ''Upesciema Warriors''.

Par Latvijas čempionēm atkārtoti kļuva Lelde Stūre un Jekaterina Soika no sporta kluba ''Petank Ērģeme'', pārliecinoši ar 13:2 uzvarot savas kluba biedrenes Gintu Miglāni un Lauru Miglāni.

Savukārt, cīņā par piekto vietu satikās ventspilnieces, kur ar rezultātu 13:8 Eva Martinsone un Aida Pētersone pārspēja Aiju Rudzīti un Guntu Milleri.

Latvijas čempionāts petankā turpināsies vienspēļu disciplīnā - 28.augustā Upesciema stadionā notiks sacensības vīriešiem, bet 11. septembrī Ventspils Piedzīvojumu parkā sacentīsies sievietes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: