Ventspils ir draudzīga suņiem, tādēļ dodoties pastaigās, saimniekiem īpaši svarīga ir drošības sajūta, draudzība un brīvā laika pavadīšana ar mīluli, tādēļ pastaigājoties pa 10. laipu, turpmāk suņiem ir jābūt pie pavadas.

Viena no iecienītākajām pastaigu vietām pilsētā, kur var doties garā pastaigā līdz pat jūras krastam ar četrkājainajiem draugiem, ir jaunizveidotā 10. ieejas laipa Saulrieta ielā, kura sniedzas pāri Eiropas nozīmes aizsargājamās teritorijas Pelēkās kāpas zonai.

Ņemot vērā pieaugošo 10. ieejas laipas popularitāti, arvien biežāk tiek saņemtas sūdzības no suņu saimniekiem par to, ka šeit nereti rodas konfliktsituācijas starp suņiem un suņu saimniekiem, jo bez pavadas pastaigā tiek laisti ne vienmēr draudzīgi noskaņoti un labas uzvedības apmācīti suņi. Turklāt šāda neuzmanība var apdraudēt citus laipas apmeklētājus un mazus bērnus.

Lai problēmu risinātu un rūpētos par apmeklētāju drošību, uzklausot suņu saimnieku ierosinājumus, pie 10. ieejas laipas ir uzstādīta ierobežojošā zīme, kas turpmāk atļauj suņus vest pastaigā tikai pie pavadas. Šī ierobežojošā zīme ir spēkā, pārvietojoties pa 10. laipu un laipas tuvumā, nevis apkārtējo meža masīvu.

Gadījumos, ja turpmāk šādas konfliktsituācijas atkārtojas, tiek aicināts par to ziņot pašvaldības policijai pa tālr. 28680808, 63680808, 63622934.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Pāvests 24.08.2021, 10:23:58

    Liels paldies komunāļiem par šo! Cik reizes esmu novērojis suņu kautiņus šī iemesla dēļ, ka laiž vaļā arī debīlus suņus. Paldies pašvaldībai par atsaucību, kas ļoti operatīvi noreaģēja uz šo.
    Seit bieži novēroju, ka citiem kas iet pie saites, tie bezsaišu suņi skrēja virsū un uzbruka. Suņu saimnieki, neesiet daikti un paņemiet savu suni pie siknas. Nekad nevarat zināt kam ienāks prātā uzklupt - bērnam vai citam sunim. Aicinājums arī pašvaldības policijai biežāk apbraukt loku uz šejieni un apsekot situāciju dabā.
    Paldies vēlreiz!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: