24. un 25. augustā Grīziņkalnā norisināsies Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Pasaules tūres kvalifikācijas turnīrs "Ghetto Basket Riga Challenger", kurā 16 komandas cīnīsies par divām ceļazīmēm uz Abū Dabī "Masters" turnīru.

Turnīrā piedalīsies arī Ventspils Olimpiskās vienības sportisti Kārlis Pauls Lasmanis (komanda ''Riga'') un Roberts Pāže (komanda ''Jelgava'').

24. augustā notiks kvalifikācijas spēles, kā arī visas pamatturnīra apakšgrupu spēlēs, bet nākamajā dienā norisināsies izslēgšanas turnīrs un finālsacensības. ''Jelgava'' komanda turnīru sāks ar kvalifikācijas spēlēm. Kvalifikācijas B grupā ''Jelgava'' plkst.14.55 spēlēs ar ''Bojnice'' (Slovākija), bet plkst.16.35 – ar ''Runa'' (Krievija). Kvalifikācijas A grupā spēlēs ''Lyon'' (Francija), ''Bern'' (Šveice) un ''Dusseldorf'' (Vācija). Katras grupas labākā komanda kvalificēsies pamatturnīram.

Komanda ''Rīga'' pamatturnīrā izlikta ar pirmo numuru un A grupas pirmajā spēlē 24. augustā plkst.17 spēlēs ar ''Raudondvaris'' (Lietuva), bet plkst.18.40 ar kvalifikācijas B grupas uzvarētājiem. Ceturtdaļfinālā iekļūs katras apakšgrupas divas labākās komandas.

Komandas ''Riga'' sastāvā spēlēs Kārlis Pauls Lasmanis, Agnis Čavars, Nauris Miezis un Artūrs Strēlnieks, bet ''Jelgava'' komandā Roberts Pāže, Armands Ginters, Armands Seņkāns un Mārtiņš Šteinbergs.

Spēles tiešraidē būs iespējams vērot LTV7 kanālā.

Dalībnieki sacenšas par kopējo balvu fondu 25 000 eiro apmērā, kas tiks sadalīts starp turnīra uzvarētājiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: