Sporta nama ''Centrs'' sporta zālē ir pabeigta jaunas grīdas sistēmas izbūve un seguma ieklāšana. Tagad skolēni un pieaugušie var sportot uz mūsdienīgas triecienus amortizējošas grīdas.

Sporta nama zāles grīda laika gaitā bija sākusi sēsties, veidojot nelīdzenu virsmu. Turklāt vecais segums bija likts tieši uz betona kārtas, un tādēļ nebija pietiekami amortizējošs. Lai risināto šo situāciju, ilgstoši tika meklēti piemērotākie grīdas renovēšanas risinājumi. Pēc rūpīgas visu apstākļu izpētes par labāko alternatīvu tika atzīta jaunas sporta grīdas sistēmas izbūve, kas pēc uzbūves būtu līdzīga Pārventas sporta halles grīdas sistēmai.

Izbūvējot jauno sistēmu, uz amortizējošiem balstiem virs vecās grīdas ar lāgām ir izlīmeņota virsma un ieklātas jaunas grīdas plātnes, virs kurām uzklāts Gerflor Recreation 60 sporta segums. Jaunā grīdas sistēma nodrošina ne tikai nepieciešamo amortizāciju, bet arī zemgrīdas telpas vēdināšanu caur grīdlīstēm ar vēdināšanas funkciju.

Grīdas sistēmas jaunais Gerflor Recreation 60 sporta segums ir videi draudzīgs, bez šķīdinātāja un smago metālu daļiņām, turklāt tas ir 100% pārstrādājams. Tas ir universāls sporta segums, kas ir ideāli piemērots tādiem sporta veidiem kā basketbols, volejbols, telpu futbols, teniss, mākslas vingrošana, rokas bumba u.c.. Izglītības iestāžu ietvaros segums paredzēts jebkuru sporta aktivitāšu rīkošanai.

Ikdienā Sporta namā ''Centrs'' sporto Ventspils 1. ģimnāzijas skolēni, Ventspils sporta klubu sportisti, robežsardzes, valsts policijas darbinieki, kā arī citi interesenti. Sporta spēļu zāle ir 36 metrus gara un 20 metrus plata ar stacionārām skatītāju tribīnēm 150 vietām.

Sporta grīdas sistēmas izbūve realizēta, pateicoties Ventspils pašvaldības finansējumam 37 403 EUR apmērā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: