Sestdien, 24. oktobrī, plkst. 15 Jaunrades namā uz savu radošās darbības 60 gadu jubilejas koncertu ''Mīla ir kā uguns'' aicina Ventspils jauktais koris ''Kaiva'' un mākslinieciskā vadītāja Ginta Rūse.

Šoreiz klausītājiem tiks piedāvāta programma, kurā tiks atskaņoti skaņdarbi no tautā iemīļotām teātra izrādēm.
Koncerta īpašie viesi būs Nacionālā teātra aktieri Egils Melbārdis un Ainārs Ančevskis. Ar solo dziedājumiem uzstāsies Vanda Siliņa un kora diriģente Ginta Rūse.

Raksturojot savu kolektīvu, tā dziedātāji stāsta ka, ikdienā tiek apgūts visdažādākais repertuārs - no klasiskām kora dziesmu programmām līdz teatralizētiem uzvedumiem. Vienā dienā ir paspēts baznīcā atskaņot nopietnu klasiskās mūzikas programmu ar Rihardu Zaļupi un vakarā piedalīties Eirovīzijas nacionālās atlases atklāšanā.

Kolektīvs nebaidās no dažādiem muzikāli radošiem izaicinājumiem - ir piedalījies un uzvarējis Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētkiem veltītajā LTV šovā ''Lai Top'' kopā ar kamaniņbraucēju Mārtiņu Rubeni, uzstājies vairākās koncertprogrammās kopā ar Jāni Lūsēnu, Zigfrīdu Muktupāvelu, Olgu Dreģi un citiem Latvijā populāriem māksliniekiem. Sadarbībā ar Latvijas Radio 2, jau vairākus gadus ir iedziedājis garāko līgo dziesmu. Prieku kolektīvam sagādā dažādu teatrālu uzvedumu gatavošana, piemēram, ''Vella kalpi'', ''Tobago'', ''Lāčplēsis''.

Kaiva ir draudzīgs kolektīvs, kuram patīk ne tikai dziedāt, bet arī kopīgi pavadīt brīvo laiku - kopā svinēt dažādus svētkus, laivot, doties ceļojumos, apvienojot tos ar skaistām koncertprogrammām gan Latvijā, gan ārpus tās. Pēdējā laika spilgtākie koncertceļojumi bija koncerti Īrijā pie latviešiem pagājušā gada 4. maija svētkos un Vācijas pilsētā Āhenē pagājušā gada nogalē Adventes laikā.

Koncertu apmeklēt var tikai ar ieejas kartēm, kuras var saņemt Ventspils Kultūras centra kasē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: