Olimpiskā centra Ventspils basketbola hallē turpinās Baltijas kausa izcīņa basketbolā U18 vecumā, kurā pie pirmās uzvaras tikuši arī mājinieki, pārliecinoši pieveicot lietuviešus.

Latvijas U18 junioru basketbola izlase turnīru sāka ar zaudējumu Igaunijai 69:77, bet krietni labāk klājās mačā ar lietuviešiem. Pēc 30 minūtēm mājiniek izvirzījās vadībā ar 63:35, bet visā spēlē svinēja uzvaru 73:56. Salīdzinot ar trešdienas spēli pret igauņiem, Latvija ievērojami pastiprināja sastāvu. Starta pieciniekā devās pamata saspēles vadītājs Artūrs Žagars un spēka uzbrucējs Anrijs Miška. Uzbrucējs Adrians Šnipke laukumā devās uz maiņu, bet Rodrigo Būmeisters un Armands Berķis tika atstāti rezervē.

Eiropas kadetu vicečempione Lietuva izmantoja labāko sastāvu – ierindā bija kapteinis Dovids Ģiedraitis, Roks Jokubaitis un jaunatnes Eirolīgas vērtīgākais spēlētājs Deivids Sirvīds. Dienu iepriekš lietuvieši apspēlēja spāņus – 83:80.

Latvijas aizsardzība bija uzdevumu augstumos. Klāt nākot Žagaram un aizsardzībā labi pastrādājot aizsargam Kristapam Ķilpam (mačā 2 punkti, 5ab, 3rp, 3pb), latvieši radīja labas iespējas ātrajiem izrāvieniem, kurus ļoti pārliecinoši realizēja (23-8). Lietuvas līderu trio ceturtdien bija tukšā diena – viņi iemeta vienu no vienpadsmit tālmetieniem un savāca tikai 21 punktu. Precizitāte – 34% divpunktniekos, 14% trīspunktniekos un 54% brīvmetienos – neatgādināja titula pretendentus.

Viesi bija pārāki tikai vienā elementā – cīņā par atlēkušajām bumbām (42-52, uzbrukumā 13-25). Pateicoties tam, lietuvieši izdarīja par 13 metieniem no spēles vairāk (26/57 pret 20/70), taču viņu vilciens bija aizgājis jau pirmajās trīs ceturtdaļās.

Šodien plkst. 18.30 latvieši sacentīsies ar Eiropas kadetu čempioni Spāniju, bet Igaunijas un Lietuvas spēle sāksies plkst. 16.

Šobrīd Latvijas U-18 jauniešu basketbola izlase trenera Artūra Visocka-Rubeņa vadībā turpina gatavoties Eiropas U-18 čempionātam basketbolā, kas no 28. jūlija līdz 1. augustam Olimpiskā centra Ventspils basketbola hallē. Komandā šobrīd ir 14 kandidāti, kuru vidū iekļauts Ventspils spēlētājs Kristaps Ķilps, kā arī bijušais sporta skolas “Spars” spēlētājs Rodrigo Būmeisters.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: