Šogad starptautiskajam ziedu paklāju festivālam aprit pilngadības gads un par godu šai īpašajai svētku reizei svinības tiks papildinātas ar Latvijas simtgades motīvu, kas pateicoties ventspilnieku iniciatīvai, veidoja arī festivāla devīzi - “Latvija – zeme, kas zied!”.

Latvijas stāstus Ventspils Pilsētas svētku laikā Ostas promenādē savos paklājos audīs 28 floristu komandas no dažādām valstīm.

Starptautisko ziedu paklāju festivālu plaši pārstāvēs 17 dažādu Latvijas pilsētu floristu komandas, kuru dalībnieki pārstāvēs Vecumniekus, Iecavu, Cēsis, Saldu, Naukšēnus, Ķekavu, Rūjienu, Sabili, Talsus, Jelgavu, Kaivi, Jūrmalu, Liepāju, Durbi, Rīgu, Vangažus un Ventspili. Ieradīsies viesi arī no Lietuvas un Krievijas, tālākie festivāla viesi Ventspilī atceļos no Itālijas pilsētas SanGiuliano.

Arī šogad katra komanda, kurā darbosies ne vairāk kā pieci cilvēki, tai norādītajā vietā gatavos vienu ģeometriskas formas paklāju – kvadrātu (2.5m x 2.5m) ar kopējo platību 6.25 m2.

Dalībnieki darbu pie paklāju veidošanas uzsāks piektdien, 3. augustā no plkst. 9 Ostas promenādē posmā no Spīķera līdz Pilskalnam, savukārt 4. augustā no plkst. 9 vērtēšanu veiks žūrija, no plkst. 11 līdz 14 skatītāji par savu iemīļotāko ziedu paklāju varēs balsot ar akmentiņiem. Uzvarētāju apbalvošana notiks 15 uz Ostas promenādes lielās svētku skatuves pie Spīķera.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: