Ar Latvijas basketbola izlases uzvaru Ventspilī noslēdzās Baltijas kauss U18 vecuma grupā, bet jau nedēļas nogalē komanda sāks dalību Eiropas čempionātā.

Latvijas juniori turnīru sāka ar zaudējumu Igaunijai 69:77, bet nākamajā dienā droši pieveica lietuviešus 73:56. Turnīra pēdējā dienā pretī nāca pašreizējie Eiropas čempioni spāņi, turklāt šajā mačā izšķīrās kausa liktenis – uzvara Latvijai nodrošinātu pirmo vietu turnīrā, zaudējums atmestu uz ceturto (spāņiem diapazons bija šaurāks – 2. vai 3. vieta).

Spēle ritēja kā pa viļņiem. Pirmajā un trešajā ceturtdaļā noteikumus diktēja Spānijas komanda, otrajā un ceturtajā – latvieši. Divas minūtes pirms spēles beigām mūsu komanda bija vadībā ar 74:69, 8 sekundes pirms beigām spāņi rezultātu izlīdzināja, bet punktu pielika Valtera Vēvera trāpījums no sodu līnijas, uz kuru pretinieki atbildēt nespēja. Latvijas komandai Adrians Šnipke guva 15 punktus, Valters Vēveris 14, Kristaps Ķilps 13 (7 ab., 4 piespēles), Anrijs Miška 10.

Pēdējā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta sākuma Latvijas komanda aizvadīs 25. jūlijā Ventspilī ar Francijas junioriem. Eiropas U18 čempionātu Latvijas komanda sāks Ventspilī, A grupas turnīrā cīnoties ar Horvātijas (28. jūlijā), Grieķijas (29. jūlijā) un Itālijas (31. jūlijā) komandām. Visas Latvijas komandas spēles sāksies plkst.18:30.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: