Basketbola klubs Ventspils noslēdzis 1+1 sezonas līgumu ar latviešu centra spēlētāju Lauri Blaus, kurš no 2009. līdz 2012. gadam jau ir spēlējis šajā klubā.

Aizvadīto sezonu Lauris Blaus sāka Polijas klubā Czarni Slupsk, pēc tam uz dažām spēlēm pievienojās BK Betsafe/Liepāja komandai, bet sezonu noslēdza Ukrainā Odesas Bipa komandā. Odesas klubā Blaus aizvadīja 9 spēles, kur vidēji spēlē guva 11 punktus, izcīnīja 6 atlēkušās bumbas un atdeva 2 rezultatīvas piespēles.

Ventspils galvenais treneris Roberts Štelmahers atzīmēja, ka Blaus viņam ir labi pazīstams spēlētājs, jo kopā izcīnīts Latvijas čempiona tituls Valmierā: «Lauris ir tas spēlētājs, par kuru saku, ka viņš ir ar augstām darba spējām. Mēs ceram, ka Lauris būs liels palīgs komandai cīņā zem groziem.»

Karjeras laikā Lauris spēlējis Latvijas komandās Ķeizarmežs, VEF un Liepāja/Triobet, kā arī devies leģionāra gaitās uz Igauniju un Lietuvu. Blaus divas reizes kļuvis par Latvijas čempionu, zelta medaļas izcīnot ar Valmiera/Ordo un VEF. Ventspili viņš pārstāvēja trīs sezonās, kuru laikā nospēlēja 130 spēles, kopumā gūstot 668 punktus, izcīnot 267 atlēkušās bumbas un atdodot 66 rezultatīvas piespēles.

Otrdien Ventspils noslēdza sadarbības līgumu ar amerikāņu aizsargu Entoniju Bīnu, bet līgumi uz jauno sezonu ir arī Ingum Jakovičam, Robertam Freimanim, Mārim Gulbim, Kristapam Ķilpam un Artūram Grīnbergam.

Latvijas čempioni turpina darbu pie komandas komplektācijas.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: