Izvērtējot gaisa paraugus Valdgales pagastam tuvākās un tālākās apdzīvotās vietās, ļoti liels gaisa piesārņojuma līmenis konstatēts ugunsgrēka tiešā tuvumā Stiklu ciemā, bet citviet gaisa kvalitāte atbilst normām, informēja Veselības inspekcijā.

Inspekcija secinājusi, ka tālāk no ugunsgrēka vietas neliels gaisa piesārņojums, kuram nav būtiskas ietekmes uz cilvēku veselību, ir vērojams tikai Kuldīgā. Savukārt ļoti liels gaisa piesārņojuma līmenis mērījumu brīdī konstatēts Stiklu ciemā. Pārējās mērījumu vietās - Jūrmalā, Brocēnos, Saldū, Skrundā, Pelčos, Stendē, Dižstendē, Talsos un Valdemārpilī - mērījuma rezultāti nepārsniedz noteiktās robežvērtības.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards preses konferencē pēc Krīzes vadības padomes ārkārtas sēdes skaidroja, ka gaisa kvalitātes mērījumus no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārņems Valsts vides dienests (VVD). Viņš apliecināja, ka mērījumi notiks regulāri visās ietekmētajās vietās. Tālāk tie tiks nodoti Veselības inspekcijai, kas sniegs vērtējumu par ietekmi uz veselību.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Krišs Daugulis 23.07.2018, 18:09:09

    Palaidiet Koļegovu pie gaisa novērtēšanas. Karstā vasarā un ugunsgrēkā tā jau mēdz būt, tā kā nav uztraukumam pamata. Vajag veikt mežsargu, ugunsdzēsēju un vietējo iedzīvotāju rotāciju.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: