Valsts policija (VP) aicina cilvēkus neatzvanīt nepazīstamiem ārzemju telefona numuriem, jo pastāv risks, ka šīm sarunām var tikt piemērots paaugstināts tarifs, pastāstīja VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) Kibernoziegumu apkarošanas nodaļas vadītāja vietnieks Mārtiņš Brižs.

Viņš norādīja, ka policija ir saņēmusi informāciju no cilvēkiem, kam zvanījuši nepazīstami numuri no ārvalstīm, taču policijas rīcībā nav informācijas, ka kāds cilvēks būtu ticis apkrāpts. Brižs uzsvēra, ka pašlaik policijā nav saņemti iesniegumi un nav uzsākts kriminālprocess saistībā ar zvaniem.

Brižs piebilda, ka nav vieglu preventīvu rīku, lai atpazītu paaugstinātas maksas numurus, tādēļ viņš aicināja cilvēkus neatzvanīt, ja saņemts zvans no nepazīstama ārzemju numura, kā arī sniegt informāciju par šo numuru savam mobilo sakaru operatoram.

Sociālajā tīklā "Twitter" gan svētdien, gan pirmdien iedzīvotāji ir dalījušies ar informāciju, ka saņēmuši zvanus no nepazīstamiem numuriem, kas reģistrēti Sudānā, Samoa un citās valstīs.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Margrieta. 24.07.2018, 12:33:20

    Nepazīstamus numurus vispār vajag ignorēt,vienalga,vietējais vai ārzemju.

  • 0
    Anita 24.07.2018, 13:55:32

    Precīzi , ja svešs numurs ,kurš nemaz neatbild, bet gaida ,kad tu zvanīsi vajag ignorēt, bet ,ja kādam svešam arī vajadzēs tevi sazvanīt ,tad zvanīs atkārtoti un atbildēs .

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: