Kā ziņo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, nedēļas laikā Latvijā no ūdenstilpēm izcelti 11 bojāgājušie, četri no tiem, iespējams, iekļuva spēcīgās zemūdens straumēs, kas nav raksturīgas Baltijas jūrai un Rīgas jūras līča piekrastei, taču noteiktos apstākļos šīs straumes var izveidoties.

Ventspils pašvaldība aicina Ventspils Zilā karoga pludmales apmeklētājus stingri ievērot izvietotos karogus un brīdinājuma zīmes, kas atļauj vai aizliedz peldēties jūrā, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Pašlaik vējainos laika apstākļos Baltijas jūrā ir vērojami augsti viļņi un pretstraumes, kas ir bīstami peldei pat pieredzējušiem peldētajiem, jo lielās straumes peldētāju nemanot ievelk dziļāk jūrā, no kurām gandrīz nav iespējams izpeldēt.

Ventspils Zilā karoga pludmales apmeklētājiem ir stingri jāievēro krastā izvietotie karogi, kas informē, vai šobrīd jūrā peldēties ir atļauts, aizliegts, vai ir pat bīstami.

Lai Ventspils pludmales apmeklētājiem būtu labāk saprotama karogu lietošanas sistēma, pludmalē tiek izmantoti divu veidu karogi:

    1. ZAĻŠ peldēties atļauts, DZELTENSpeldēties nav ieteicams un jāuzmanās, SARKANSpeldēties aizliegts. Šie karogi tiek uzvilkti mastā pie centrālās ieejas, vadoties pēc laika apstākļiem;
    2. Starptautisks Eiropas Glābēju Federācijas (ILSE) atzīts karogs, ko izmanto Pludmales glābšanas dienests pludmales krastā:
        a. Sarkans virs dzeltens – peldēties atļauts;
        b. Sarkans virs dzeltena ar dzeltenu papildus karogu – peldēties bīstami;
        c. Sarkans karogs – peldēties aizliegts.

Pievērsiet uzmanību uz pludmales ziņojumu dēļa izvietotai informācijai! Lūgums apmeklētājiem ierodoties pludmalē iepazīties ar noteikumiem, kas izvietoti informācijas stendā pie centrālās ieejas Nr.4. Paralēli pie katras ieejas ir izvietoti stendi ar ieejas numerāciju, kuros izvietotas drošības zīmes - zaļā, sarkanā un dzeltenā krāsā, norādot informāciju par to, vai konkrētajā dienā ir atļauts vai aizliegts peldēties, kā arī, vai tas ir bīstami.

Ventspils Zilā karoga pludmalē līdz pat 15. septembrim, ikdienu no plkst. 10.00 līdz 22.00, strādā Pludmales glābšanas dienests, kur var vērsties neskaidrību gadījumā vai pēc palīdzības. Ventspils pašvaldības policijas dežūrnodaļas diennakts tālrunis informācijai un palīdzībai – 63680808 un 28680808.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: