Līdz 15. jūlijam pagarināta dalībnieku pieteikšanās 21. starptautiskajam ziedu paklāju festivālam ''Ziedu virpulis'', kas norisināsies no 4. līdz 6. augustam Ventspils Lielajā laukumā. Dalību aicinātas pieteikt pieredzējušu floristu, topošo šī amata speciālistu un arī citu ziedu kārtošanas mākslas interesentu komandas.

Ventspilī notiekošais starptautiskais ziedu festivāls – tradīcija ar vairāk kā 20 gadus senu vēsturi – ir viens no krāšņākajiem un ziedošākajiem Ventspils Pilsētas svētku notikumiem, pirmais Baltijā un līdz šim vienīgais šāda veida pasākums Latvijā, kas ik gadu pulcē profesionālus floristus un floristikas interesentus ne tikai no Latvijas, bet arī dažādām Eiropas un pasaules valstīm. Starptautiskā ziedu paklāju festivāla organizators – PSIA ''Ventspils labiekārtošanas kombināts'' – informē, ka pieteikšanās šī gada festivālam pagarināta līdz 15. jūlijam, tāpēc dalībnieku komandas, kuras nepaguva pieteikties, aicinātas izmantot piedāvāto iespēju un jau augusta sākumā startēt 21. starptautiskajā ziedu paklāju festivālā, kas šogad notiks ar devīzi ''Ziedu virpulis''.

21. starptautiskais ziedu paklāju festivāls izziņots ar vairākiem jaunumiem. Pārceļoties no ilggadējās norises vietas – Ostas ielas promenādes, – pirmo reiz ziedu paklāji tiks kārtoti Ventspils centrālajā vietā – Lielajā laukumā līdzās koncertzālei ''Latvija'' un strūklakai ''Fregate ''Valzivs''''. Katrai komandai tiks nodrošināta vēl nebijuša apmēra garantētā naudas balva – 400 eiro, kā arī, paaugstinot dalībnieku uzturēšanās komfortu, pirmo reizi festivāla dalībniekiem tiks nodrošināta bezmaksas nakšņošana Ventspils naktsmītnēs, un visiem dalībniekiem tiks dāvināts ielūgums uz Ventspils Pilsētas svētku noslēguma pasākumu – nakts balli – Reņķa dārzā. Kopējais naudas balvu fonds festivāla uzvarētājiem ir 1600 eiro.

Aicināti pieteikties ne tikai profesionāli floristi, bet arī topošie šī amata lietpratēji un ikviens cits floristikas interesents – gan pieaugušie, gan jaunieši, nokomplektējot komandu maksimāli 5 cilvēku sastāvā. Noteikumi paredz, ka katrai komandai 23 stundu laikā jāizveido viens taisnstūra formas 2 x 3 metrus liels ziedu paklājs ar laukuma kopējo platību 6 kvadrātmetri, ievērojot, lai darba augstums nepārsniedz 70 centimetrus virs seguma un ziedu mākslas darbs atbilst devīzei ''Ziedu virpulis''. Katrai komandai tiks nodrošinātas bretes (56 plāksnes; kopā 1120 vienības), floristikas oāzes (vienu kasti ar 20 vienībām), kā arī smiltis un ūdens.

21. starptautisko ziedu paklāju festivālu organizē pašvaldības SIA ''Ventspils labiekārtošanas kombināts'' sadarbībā ar Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādi ''Ventspils Kultūras centrs'', florista amata meistari, starptautiskā ziedu paklāja festivāla idejas autori un dibinātāju Rionu Ēci, kā arī florista amata meistares Aijas Žagariņas ''Floristu skola A-Ž''.

Konkursa nolikums un pieteikšanās anketa pieejama PSIA ''Ventspils labiekārtošanas kombināts'' mājas lapā www.vlk.lv. Papildus informācijai aicinām rakstīt ziņu uz e-pasta adresi vlk@ventspils.lv, zvanīt pa tālr. 63622747 vai personīgi sazināties ar Ingu Reinholdi (e-pasta adrese: inga.reinholde@ventspils.lv; tālr. 26521335).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: