Ceturtdien, 22. oktobrī, plkst. 11 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) piedalīsies SIA ''''Ventspils nafta'' termināls'' rīkotajās civilās aizsardzības mācībās.

Mācību scenārijs paredz, ka uzņēmuma administrācijas ēkā izceļas ugunsgrēks, kā arī vienā no rezervuāriem notiek naftas produktu noplūde un, cenšoties to likvidēt, cieš divi cilvēki.

Mācību mērķis ir pārbaudīt iesaistīto gatavību rīkoties izveidotās civilās aizsardzības sistēmas ietvaros, pārbaudīt sadarbību starp iesaistītajām institūcijām un pilnveidot VUGD Kurzemes reģiona brigādes Ventspils daļas personāla praktiskās iemaņas naftas produktu noplūdes likvidēšanā naftas produktu uzņēmumos.

Plānotajās mācībās piedalīsies pārstāvji no SIA ''''Ventspils nafta'' termināls'', VUGD, SIA ''VK Terminal Services'', AS ''Ventbunkers'' un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta.

VUGD aicina iedzīvotājus nesatraukties, ja redzama ugunsdzēsības transporta kustība un ugunsdzēsēju glābēju darbošanās uzņēmuma teritorijā. VUGD atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un iespējamo uztraukumu! Mācību laikā tiks iedarbināta arī objekta trauksmes sirēna.

Šādas civilās aizsardzības mācības valsts nozīmes paaugstinātas bīstamības objektos notiek vienu reizi trīs gados.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: