Ventspils pilsētas dome nolēma palielināt ienākumu līmeņus maznodrošinātā statusa piešķiršanai un pašvaldības sociālo pabalstu saņemšanai pensionāriem un personām ar invaliditāti, lai šīs personas pēc pensiju indeksācijas nezaudētu piešķirtos pabalstus.

Pensiju indeksācijas rezultātā Latvijā 1. oktobrī tika palielinātas pensijas un atlīdzības vai to daļu apmērs, kas nepārsniedz 454 eiro mēnesī, bet pensijām un apdrošināšanas atlīdzībām, kas ir lielākas par 454 eiro, indeksēs tikai daļu no piešķirtās summas - 454 eiro.

Ventspils pilsētas dome nolēmusi palielināt visus trīs ienākumu līmeņus, kas noteikti pensionāriem un personām ar invaliditāti sociālās palīdzības saņemšanai. Visi ienākumu līmeņi palielināti, piemērojot 1,0512 valsts noteikto indeksu.

Apstiprinātie grozījumi saistošajos noteikumos tiks nosūtīti izskatīšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, un tie stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā ''Latvijas Vēstnesis''.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    LV 19.10.2020, 14:41:28

    Cilvēki kuri nostrādāja 42 gadus un saņem 450 Eiro - tas ir normāli?
    Varbūt vajadzētu pārrēķināt 42 gadus uz esošo naudiņu un algām, nevis uz krievu laiku algām???

  • -1
    krustmateflorence 19.10.2020, 16:30:11

    Pa agru priecājaties, drīz naudas nebūs arī pensiju izmaksai vispār, jo Latvijai tuvojas milzīga ekonomiskā krīze, lūk te ir atbilde , uz visiem jautājumiem -sakarā ar izdomāto jauno covid viŗusu.

  • -2
    Latvija pāri visām! 19.10.2020, 17:49:34

    Krīze ir neizbēgama.
    Ar aizliegumiem tiek samazināta naudas plūsma pa tiešo: klients - izpildītājs .
    Katrs klients ir kāda cita vajadzības izpildītājs. Naudai jāiet pa apli.
    Kkādus pabalstus valsts izmaksā, bet aizņēmumi bankā un pabalsti no nodokļu maksātāju naudas nav neizsmeļami. Nodokļus savukārt var nebūt no kā maksāt.
    Vēl vairāk - šķiet, kā absolūti pārspīlētā cīņa ar uijņu ir šādas krīzes pasūtījums.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: