Lai 190 sievietēm palīdzētu apgūt pamatzināšanas, kas nepieciešamas turpmākām mācībām informācijas tehnoloģiju (IT) jomā, lai vēlāk uzsāktu darba gaitas, nevalstiskā organizācija Riga TechGirls kopā ar Accenture atklāj trešo pieteikšanās sezonu stipendiju programmai She Goes Tech.

Mācības ir piemērotas sievietēm, kurām nav pamatzināšanas datorzinātnē, bet ir vēlme un interese sākt karjeru IT jomā, piemīt analītiskā domāšana un ir labas angļu valodas zināšanas. Pieteikšanās programmai She Goes Tech ilgs līdz 30. novembrim. Mācības notiks darba dienu vakaros, trīs mēnešus attālināti, iekļaujot tiešsaistes saziņu ar nozares ekspertiem un lektoriem.

IT mācību laikā 190 Accenture nodrošināto stipendiju ieguvējām būs iespēja Riga TechGirls piesaistīto pasniedzēju vadībā apgūt tādas programmēšanas valodas kā Java, JavaScript, .Net un Scala, kā arī uzzināt vairāk par DevOps - labo principu kopumu, kas vērsts uz projekta izstrādi un uzturēšanu.

Lai aizvien vairāk sieviešu apsvērtu un sāktu karjeru IT nozarē, Riga TechGirls kopā ar partneriem 2019. gadā izveidoja apmācību programmu She Goes Tech. Tā ir īpaši piemērota sievietēm, kas vēlas mainīt karjeru. Plašāk informācija par mācībām un pieteikšanos pieejama: www.shegoestech.lv

Saņemtie pieteikumi janvāra grupām tiks izvērtēti decembrī, pēc tam sāksies testu kārtošana. Tajos tiks pārbaudītas dalībnieču analītiskās domāšanas spējas un angļu valodas zināšanas. Tāpat tiks vērtētas motivācijas vēstules un CV.

Riga TechGirls ir IT nozarē iesaistītu sieviešu radīta kopiena, kuras mērķis ir izglītot sievietes un iedvesmot pievienoties IT nozarei. Riga TechGirls mērķis ir dažādot IT nozari, iesaistot vairāk sieviešu, lai viņas kļūtu ne tikai par tehnoloģiju patērētājām, bet arī radītājām.

Accenture ir viens no vadošajiem IT uzņēmumiem Latvijā un pasaulē. Accenture ir starptautisks vadības konsultāciju, tehnoloģisko pakalpojumu un ārpakalpojumu uzņēmums. Accenture Latvijas filiāle ir dibināta 2002.gadā. Uzņēmumā šobrīd strādā 1600 darbinieku.
Reģistrēties stipendijām var www.shegoestech.lv līdz 30.novembrim.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Lielais Kretīns 29.10.2020, 11:43:53

    Laikam jāmaina dzinums

  • 0
    Die Fahne hoch! 29.10.2020, 15:54:38

    Vai šajā gadījumā nevarētu celt trauksmi par diskrimināciju?

  • 0
    Kriska 29.10.2020, 17:51:45

    L.Kretin, pret ko tu maini dzinumu? Var būt man ir?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: